Darau pats: paprastas senos spintos restauravimas

Spinta - toks baldas, kurį gana sunku išmesti. Ir ne tik dėl logistinių priežasčių, tačiau ir praktinių - nors šis baldas gali būti estetiškai pasenęs, tačiau savo funkciją vis dar atlikti puikiai. Kone racionaliausias sprendimas - tokią spintą tiesiog atnaujinti.

Labai dažnai mes taip priprantame prie senų baldų, kad išsiskirti su jais būna beveik neįmanoma. Būtent taip nutiko su mano sena 20 amžiaus pradžios spinta. Ją supantis pasaulis pasikeitė, butas pasidarė šiuolaikiškas, o spinta tebestovėjo savo vietoje, nenorėdama jos užleisti šiuolaikiškoms sesėms.

Sena spinta visiškai netiko prie bendro patalpos stiliaus, nederėjo su kitais baldais ir buvo negražios spalvos. Todėl priėmiau drąsų sprendimą - senučiukę restauruoti ir palikti savo namuose. Greitos apžiūros metu pastebėjau daug įtrūkimų ir nuskilimų.

Pirmame restauracijos darbų etape visada reikia pašalinti visus silpnai besilaikančius elementus ir seną laką, jei toks yra. Norėdami visiškai nuvalyti seną laką, turite visą spintos paviršių padengti specialiu lakų ir dažų valikliu. Jis užtepamas teptuku arba plienine mentele. Po 20-30 minučių valiklis ištirpdys seną laką. Tada paviršių reikia kruopščiai nuvalyti su mentele, o po to ir nušveisti grubiu šlifavimo popieriumi. Dabar spintos paviršius yra švarus, sausas ir šiurkštus.

Dabar būtina kruopščiai padengti visus ant medienos paviršiaus esančius įtrūkimus ir įbrėžimus. Tam mums reikės specialaus medienos glaisto ir minkštos guminės mentelės. Visus defektus užtepame glaistu, o išdžiuvus juos reikia nušlifuoti smulkiu šlifavimo popieriumi.

Po to visus paviršius reikės padengti skystu spalvą suteikiančiu beicu.

Jei norite, kad paviršius būtų padengtas vienodai, reikės dažyti 3-4 sluoksnius. Kiekvienam sluoksniui reikia leisti išdžiūti apie 2 valandas. Po paskutinio beico sluoksnio medieną būtina 20-30 valandų džiovinti kambario temperatūroje. Dabar galima spintą nulakuoti. Tam geriausiai tiks akrilinis lakas vandens pagrindu. Tolygiai nulakuojame visus spintos paviršius.

Paviršių lakuosime specialiu šepetėliu su standžiais natūraliais šereliais. Tepti reikia iš viršaus į apačią, o ne priešingai. Kai lakas išdžius, galite pradėti dekoruoti spintą. Tam reikės prilimpančio „auksinio“ baldų apvado. Su juo dekoruosime sienines spintos sieneles, priekį ir ypatingai centrinę spintos sąvarą.

Jei reikia, galite pakeisti vidinį viršutiniams drabužiams skirtą įtvarą. Parduotuvėse rasite metalinių arba medinių įtvarų ir jų tvirtinimo detalių.

Dabar metas galutiniam lakavimui. Tam naudosime specialų labai blizgų purškiamą laką. Toks lakas labai lengvai ir tolygiai padengia paviršių, be to, juo nupurkšta spinta atrodys naujai ir prabangiai.

Baldų apvado atraižas galima panaudoti dekoruojant vidinius spintos stalčius ir lentynėles.

Darbas užtruks apie 3-4 dienas, tačiau dabar sena prosenelės spinta bus prikelta naujam gyvenimui ir puikiai tiks prie šiuolaikinio interjero.

Šaltinis ir nuotraukos: sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis