Darau pats: miniatiūrinė planeta elektros lemputėje

Norite suderinti ekologiją su meile gamtai? Videotinklaraštininkas „TheSadyvra“ siūlo pasigaminti miniterariumą iš kasdienio daikto, esančio kiekvienuose namuose. Neišmetę jo į šiukšlinę ir pasitelkę truputį kūrybiškumo, džiaugsitės išties originalia interjero detale.

Pats videotinklaraštininkas idėją pristato taip: „Sveiki, norėčiau papasakoti, kaip pasigaminti ekologišką terariumą. Jame vystysis nuo nieko nepriklausoma mikroflora, kuriai palaikyti susidarys drėkinimo sistema. Miniterariumas – puiki, prie bet kokio interjero deranti detalė, kurią įdomu stebėti. Jis pagamintas iš paprastos lemputės (galima naudoti ir panaudotą, jau nereikalingą lemputę – jos nereikės išmesti). Tai niekaip nekenkia gamtai ir tinka jūsų namams! Šią idėją nusižiūrėjau iš kito „Youtube“ tinklaraštininko, nes man pasirodė įdomus tiek jos gamybos procesas, tiek rezultatas.“

Taigi, norint pasigaminti miniatiūrinį terariumą jums reikės replių, atsuktuvo, švirkšto ir kitokių įrankių. Pagrindinis ingredientas – paprasčiausia elektros lemputė. Procesas nesudėtingas ir tikrai pavyks visiems, svarbiausia laikytis saugumo priemonių.

Pirmiausia paruoškite lemputę. Replėmis išimkite lempos kontaktą, aštria vinimi ar kokiu nors kitu smailu daiktu iškrapštykite lempos gaubtelį ir ištraukite stiklinį laikiklį. Ištuštinę lemputę, į jos vidų galite dėti viską, ko užsigeis jūsų vaizduotė. Puikiai tiks medžio pagaliukai, lapeliai, šakelės, įvairios smulkios gėlytės, samanų kuokštelis. Į lemputės dugną pilkite smėlį, žemių, dėkite samanas ir kitus augalus. Sukūrę kompoziciją, švirkštu įlašinkite kelis lašelius vandens. Sandariai užklijuokite lemputę – terariumas pradės savo gyvenimą: jame vystysis augalai, susidarys ekosistema, kurią bus įdomu stebėti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis