Darau pats: medinė taburetė

Taburetė - tai patogus, universalus ir tuo pačiu itin paprastas baldas. Įdomiausia, kad pačiam pasidaryti taburetę savarankiškai nėra sudėtinga. Žinoma, jums prireiks tam tikrų įgūdžių, noro, fantazijos bei įrankių. Kaip atrodys jūsų kūrinys, spręsti tik jums. Vis dėlto savarankiškai pradėti gaminti virtuvės taburetes reikėtų nuo paprasto varianto.

Įrankiai ir medžiagos

Taburetės gamyboje yra naudojama pušis. Jei mediena yra paruošta darbui, nereikia imtis jokių papildomų veiksmų naudojant antiseptinius preparatus.

Pasigaminti savos gamybos taburetei prireiks:

- Įprastos liniuotės;
- Kampinės liniuotės;
- Atsuktuvo;
- Kampinio šlifuoklio;
- Buitinių medienos apdirbimo staklių;
- Švitrinio popieriaus;
- Plaktuko;
- Varžtų;
- Metalo pjūklo;
- Paprasto pieštuko.

Bet kokia gamyba prasideda nuo brėžinio, net ir paprastos virtuvinės taburetės surinkimas – ne išimtis. Žinoma, brėžinys neturi atitikti aukščiausių standartų. Tai jūsų „paruoštukė“, todėl dydžiai ant popieriaus gali neatitikti tikrovės, tačiau skaičiai turi būti tikslūs.

Darbo etapai

Kuomet visi įrankiai yra paruošti, paprastas pieštukas padrožtas ir taburetės įsivaizdavimas perkeltas ant popieriaus lapo, galima pereiti prie gamybos. Visų pirma, gaminamos taburetės kojos ir kitos jos esminės dalys (be sėdynės). Kojų tvirtinimas – tai pagrindinė konstrukcijos dalis. Jos laiko visą saugaus eksploatavimo atsakomybę. Kai visos dalys išpjautos, galima pereiti prie jų apdirbimo. Viršutinis storas medienos sluoksnis nuimamas kampiniu šlifuokliu. Po to, kai akivaizdūs defektai išlyginti, reikia paviršių pašlifuoti švitriniu popieriumi.

Taburetės kojos tvirtinamos varžtų pagalba. Apatinis tvirtinimas ir sėdynės pritvirtinimas taip pat atliekamas varžtais.

Gautas produktas yra impregnuojamas pagal rekomendacijas, parašytas ant produkto pakuotės. Šiuolaikiniai impregnantai leidžia išsaugoti natūralią medienos tekstūrą. Jei yra noras, gautą taburetės modelį galima paversti į minkštą taburetę.

Šaltinis ir nuotraukos: sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis