Darau pats: lova vaikų kambariui

Vieni iš mūsų užaugome dviaukštėse lovose ir pamename peštynes dėl vietos viršuje, kiti – gal kiek pavydėjome, kad tokios lovos neturime. Bet visi žinome, kad savo kampelis palubėje – smagiausia vieta visame vaiko kambaryje. Stalius - mėgėjas Jonas Udris šį kartą dalinasi pakeltos lovos su kopetėlėmis Darau Pats projektu.

Stalius - mėgėjas iš eglinių lentų ir dviejų šluotkočių pagamino pakeltą lovą su kopetėlėmis, kurią pritvirtino prie sienų, taip išvengiant gremėzdiškų medinių konstrukcijų. Visų pirma reikia atkreipti dėmesį, kad toks lovos tvirtinimas – tiesiai prie sienos tinka tik namuose su mūrinėmis sienomis. Jei kambarių pertvaros iš lengvų ir birių blokelių ar iš gipskartonio – toks sprendimas netinka.

Iš eglinių lentų (145x28 mm skerspjūvio) pagaminame lovos rėmą. Rėmo išoriniai išmatavimai – 96x206 mm. Prie šoninių (ilgųjų) lovos rėmo lentų iš vidinės pusės medsraigčiais prisukame po siauresnę – 70x28 mm medžio juostą, ant jos bus dedamos lovos grotelės.

Kopetėlės daromos iš dviejų 45x60 mm skerspjūvio medžio tašų ir dviejų bežinių šluotkočių. Pastaruosius supjaustome atkarpomis po 50 cm, o tašeliuose išgręžiame vienodo gylio, 28mm skersmens skyles skersiniams. Į šias skyles įpilame kažkiek lipalo ar kitokių medžio klijų, sudedame skersinukus, suspaudžiame ir leidžiame klijams per naktį išdžiūt.

Kad lovą būtų patogų montuoti, prieš montuojant iš medienos atliekų surenkame laikiną stovą, kuris laikys lovą kol susiksime tvirtinimo varžtus. Lovos rėmą prie sienos prisukame 100 mm ilgio 10 mm skersmens ankeriniais varžtais: bent du lovugalyje ir bent keturi – ilgojoje sienoje. Kopetėles prie lovos rėmo prisukame tvirtais medsraigčiais iš vidinės pusės. Kopetėlės atlieka ir trūkstamos lovos kojos funkciją. Šoninėms atramoms panaudotos tokie patys tašeliai, kaip ir kopetėlėms.

Mediena, dažai ir važtai kainavo 50 eurų, dar 10 eurų grotelės, ir 50 eurų – čiužinys. Visas gamybos procesas užfiksuotas vaizdo įrašė, o galutinis rezultatas – nuotraukose. Projekto trukmė – trys vakarai po dvi valandas.

Visas gamybos procesas:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis