Darau pats: lėlių namas ir/ar knygų lentyna

Stalius-mėgėjas Jonas Udris savo dukrai pagamino namą lėlėms, kuris nesunkiai gali virsti ir knygų lentyna. Jis dalijasi proceso nuotraukomis ir paaiškina kai kuriuos sprendimus.

„Kokybiškų baldų vaiko kambariui pasirinkimas Lietuvoje didėja, tačiau turint nedidelį kambarį nesinori jo apkrauti daiktais“, – teigia J. Udris. „Be to, man patinka, kai daiktai turi daugiau nei vieną paskirtį, kuomet laikui bėgant galima daiktą pritaikyti skirtingoms funkcijoms. Seniai turėjau idėją padaryti kažką tarp daiktų spintos ir lėlių namo, kol internete nepamačiau panašių sprendimų vaikiškų baldų kataloguose“.

Prieš pradedant, projektą reikėjo pritaikyti prie kambario išmatavimų, atsižvelgti į tai, kokių išmatavimų eglinius skydus įmanoma rasti prekyboje. Pašnekovui taip pat norėjosi, kad liktų kuo mažiau atliekų.

„Projektavimas užtruko ne vieną valandą ir ne vieną vakarą, tikrai ilgiau, nei pati daikto gamyba. Planuojant taip pat reikėjo matuoti dukros mėgstamas lėles, kad lentynos nebūtų joms nei per mažos, nei per didelės. Šis projektas nuo kitų mano darytų baldų skiriasi tuo, kad jame nėra vienodų, standartinių detalių. Reikėjo jį padaryti ir patogų, ir stabilų, ir ilgaamžį“, – prisimena J. Udris.

Gaminant šį namą laikytasi preciziško tikslumo. Procesą galite pamatyti nuotraukų galerijoje:

Visas šio lėlių namo – lentynos karkasas laikosi ant medinių kaištelių. Tik kritinėse vietose buvo naudojami medsraigčiai. Taip pat verta pastebėti, kad detalės dengtos tonuotu akriliniu laku profesionalioje dažykloje.

„Taip nusprendžiau atsižvelgdamas į tai, kad lėlių namas bus intensyviai naudojamas. Galima buvo dažyti ir teptuku savo garaže, tačiau tokio profesionalaus efekto tikrai nebūtų pavykę gauti, be to, kur nebrangiai gauti tokį nedidelį kiekį rožinių dažų?“, – aiškina J. Udris.

Kainos, teigia pašnekovas, tiksliai apskaičiuoti nelabai išeitų, tačiau darydamas tokį namą pats, jis tikrai sutaupė pinigų – internete analogiškų daiktų kainos prasideda nuo 800 € ir kopia aukštyn.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis