Darau pats: komoda už 200 eurų

Nors šiandieninėje rinkoje baldų įvairovė yra itin gausi, kartais vis tiek yra sunku surasti tinkamą baldą savo namų erdvei. Kartais nerandame tinkamo dizaino, o kartais baldai yra tiesiog nepagrįstai brangūs. Tokiu atveju verta pagalvoti apie galimybę baldą susimeistrauti savo rankomis. Taip padarė ir mūsų skaitytojas Gediminas, kuris dalinasi komodos Darau Pats projektu.

Gediminas sako, kad nors ir nėra baldininkas, bet įvertinęs rinkoje esančių baldų kokybės ir kainos santykį, nusprendė tokį amatą išbandyti.

Štai koks gavosi rezultatas:

„Komodos matmenis parinkau pagal vietą, kurioje baldas stovės. Šį baldą surinkau iš 18 mm plokštės, blum lankstų, GTV guolinių bėgelių (pilno ištraukimo) bei nereguliuojamų 25 mm kojelių. Kadangi sienos nelygios, grindjuostės „neapžergiau“, vis tiek tarpas tarp komodos ir sienos būtų likęs, o ir taip neblogai atrodo. Visi sujungimai, kuriuos reikėjo paslėpti, surinkti ekscentriniais sujungimais, sujungimai kurių slėpti nereikėjo – konfirmatais. Kad sumažinti baldo savikainą, komodos apačia, vidinės pertvaros, lentynos ir stalčiai surinkti iš pigesnės (kaina bet ne kokybe) plokštės. Komodos apačia (grindys) laminuotos ąžuolo imitacijos briauna, kad nesiskirtų ir atrodytu vientisai su kitomis komodos detalėmis. Galinė sienelė – MDF plokštė 3 mm, kad nebūtų išsikišus – įfrezavau“, - pasakoja Gediminas.

Naudoti įrankiai: elektrinė drielė, akumuliatorinis suktukas, medžio grąžtas 5 mm konfirmatams, spec.priedas konfirmatams, medžio grąžtas 4,5 mm ekscentriko „špylkai“, grąžtas 2 mm medvaržčiams, grąžtas 8 mm ekscentrikui ir „špyklai“ sujungti, 35 mm freza lankstams, 15 mm freza ekscentrikui, ruletė, kampainis, pieštukas, galąstuvas pieštukui smailinti bei įvairūs medvaržčiai.

Komodos kaina su visais varžtais, bėgeliais, lankstais, rankenėlėm, kojelėm – 202 eurų (plius likučiai už 13 eurų).

Fotografijos: skaitytojo Gedimino

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis