Darau pats: komoda iš beržo medienos plokščių

Ką daryti, kai nerandate norimo baldo, o pasirinkimas parduotuvėse netenkina? Atsakymą turbūt jau žinote – pasigaminti jį patiems. Būtent taip pasielgė ir stalius-mėgėjas Jonas Udris, susimeistravęs sau plačią ir funkcionalią komodą.

„Ši komoda gimė po nesėkmingos paieškos tokio formato baldo už prieinamą kainą“, - pasakoja jis.

„Kadangi svetainė nemaža, tai ir TV staliuko norėjosi proporcingo dydžio, ir dar, kad tilptų visa eilė prietaisų: stiprintuvai, žaidimų konsolė, Blu-ray grotuvas ir visa kita.

Namų apyvokos parduotuvėje radau klijuoto beržo medienos plokščių, kurios pasirodė gera ir nebrangi alternatyva spygliuočių medienai. Be to, su ja lengva dirbti, ji neskilinėja kaip eglės ar pušies plokštės. Tiesa, po kurio laiko kai kurios detalės dėl natūralių medžio savybių kažkiek pradėjo linkti.

Pagaminti patį baldą užtruko 4 vakarus po darbo. Ilgiausiai truko spalvos parinkimas. Eksperimentuojant su įvairiomis medienos dažyvių kombinacijomis, galų gale radome spalvą, kuri, mūsų manymu, derėjo prie grindų spalvos. Nudažius baldą, papildomai jis buvo padengtas dviem akrilinio lako sluoksniais.

Vėliau iš tokių pačių medžiagų buvo pagaminta komoda ir kavos staliukas, ir taip pavyko suformuoti visą komplektą“, - pasidalijo J. Udris.

Baldo gaminimo eigą galite pamatyti čia:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis