Darau pats: kelmų daržas

Nukirstas senas medis tinka ne tik malkoms – jis gali tapti ir praktišku kiemo akcentu, kuriame auga prieskoninių žolelių kupstai.

Originalų kelmų daržą radome Labanore gyvenančių lietuvių kieme. Idėja sukurti tokį daržą šeimininkams kilo nukirtus seną medį – pasirodo, šis buvo tuščiaviduris. Supjaustę jį skirtingo dydžio kelmais, šeimininkai išdėliojo juos kieme gražiomis kompozicijomis, o aplink pribėrė smulkių akmenukų.

Žurnalas "Mano namai"

Kuriant tokį daržą svarbu laikytis bendrųjų komponavimo principų: didieji kelmai-vazonai atsidūrė viduryje, o mažesnius skirtingo aukščio kelmus šeimininkai dėliojo aplink. Taip kompozicija ne tik harmoningai atrodo, bet ir yra lengviau prižiūrima: žemesni kelmukai netrukdo pasiekti didesnių, kai reikia palaistyti ar nusiskinti šviežių kvapnių prieskonių.

Patarimas: nesvarbu, kiek kelmų turite, daržą nesunkiai praplėsite prie jų dailiai įkomponavę įvairių dydžių vazonų, kaimo sodybose puikiai atrodys ir senoviniai pečiaus puodai. Tokių galima įsigyti sendaikčių turguose, priklausomai nuo dydžio, jie kainuoja nuo 10 Eurų.

Žurnalas "Mano namai"

Atminkite!
Kaip vazonas naudojamas tuščiavidurio medžio kelmas ne tik atrodo netikėtai ir originaliai, bet ir yra išties geresnis iš įprastą vazoną. Medinės sienelės padeda palaikyti tinkamą drėgmės lygį, žemė ilgiau neišdžiūva net karštomis dienomis, per jas lengvai patenka oras, šaknys gauna daugiau deguonies ir augalai puikiai veši.

Idėja – Jūratės ir Raimio iš Labanoro.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis