Darau pats: karkasinės pirties apšiltinimas

Kokybiškai apšiltintas pirties pastatas ir iš dalies pati garinė – raktas į pirties procedūrų efektyvumą. Neverta taupyti apšiltinant pirtį, kadangi ateityje tai gali neigiamai atsiliepti jos veiksmingumui.

Apšiltinimą reikėtų pradėti nuo grindų. Galimi keli variantai.

Pirmasis. Po būsimąja pirtimi reikia pašalinti gruntą - pakaks iki 30 cm gylio. Dugną reikia užpilti smėliu ir sutankinti. Galiausiai turėsite smėlio pagalvę, kurios storis turi būti ne mažesnis kaip 10 cm. Tada reikia užpilti maždaug 20 cm storio keramzitbetonio sluoksnį, o po to pilti cemento ir smėlio mišinį. Ne anksčiau nei po vienos paros ant padžiūvusio paviršiaus dedamas polistireninis putplastis. Jo storis, kaip taisyklė, 10 cm. Po to dedamas armavimo tinklelis, ant kurio vėliau pilamas cementinis mišinys ar betonas. Tai daroma su būtinais nuolydžiais, iš anksto įstačius vandens nutekėjimo angas. Ant viršaus galima uždėti medines groteles iš tašelių. Taip pat galima sudėti pilnavertes medines grindis, dedant jas ant grindų sijų. Tik tarp jų būtina palikti ne mažesnius kaip 5 mm dydžio tarpelius tam, kad pratekėtų vanduo.

Antrasis. Palei apatinį kraštą iš vienos ir kitos grindinių sijų pusių prikalamas tašelis. Ant jų dedamos juodgrindės. Naudojamos lentos – nuo 25 mm storio. Iš viršaus viskas uždengiama hidroizoliacine medžiaga. Tarp sijų užpilamas keramzitbetonis arba yra dedama mineralinė vata iki pat viršutinio sluoksnio. Vėliau vėl padengiama hidroizoliacinės medžiagos sluoksniu. Galiausiai montuojamos grindinės lentos. Šis variantas tinkamas toms pirtims, kuriose ant grindų nebus išliejama daug vandens.

Pradėti šiltinti sienas reikia prieš tai iš tašelių (50x50 mm) padarius karkasą.

Atstumas tarp tašelių turi būti keletu centimetrų mažesnis nei izoliacija, kuri bus dedama.

Vėliau ant izoliacijos pritvirtinama folija.

Ji pirčiai suteiks termoso efektą.

Ant folijos vėl montuojami tašeliai. Po to pritvirtinamos dailylentės.

Dažniausiai naudojamos liepos arba drebulės dailylentės.

Apšiltinant lubas reikia prisiminti, kad jų apšiltinimo sluoksnis turi būti dukart storesnis nei sienų. Tam tiks kaip ir keramzitbetonis, kuris pilamas nuo palėpės pusės, taip ir mineralinė vata.

Nepamirškite ir priešgaisrinės apsaugos. Visas vietas, kur vamzdis liečiasi su pirties akmenimis, reikia izoliuoti nedegiomis medžiagomis.

Viską įrengę teisingai, galėsite mėgautis pirties malonumais.

Šaltinis ir nuotraukos: sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis