Darau pats: įmantrus staliukas iš 12 skirtingų medienos rūšių

Įvairias disciplinas derinti mėgstantis meistras šiame Darau Pats projekte sujungė darbo su mediena patirtį bei keraminės mozaikos klijavimo įgūdžius. Šiam staliukui sukurti jis panaudojo keramines šukes ir net 12 skirtingų medienos rūšių.

Meistras sako, kad daugumą jo darbų įkvepia jį supanti aplinka. Kadangi vyras šiuo metu gyvena nepaprasto grožio Altajaus Respublikoje, Rusijoje, visai nekeista, kad šį projektą (jo dizainą bei medžiagiškumą) įkvėpė gamta. Stalui buvo nuspręsta panaudoti įvairių rūšių medieną bei šiek tiek keramikos. Meistras sako, kad jau daug metų jis naudoja mozaikas detales savo projektuose. Jam patinka daryti tai, ko niekas nedarė prieš jį. Vyriškis visada su malonumu imasi sudėtingų ir nestandartinių projektų.

Medienos šiam projektui meistras ieškojo įvairiais būdais. Dalis medienos yra iš vėjo nulaužtų medžių, kita mediena buvo gauta po vaismedžių retinimo, o kai kurią medieną tiesiog atidavė draugai.

Staliukui buvo panaudota ši mediena: ąžuolas, Mandžiūrijos riešutas, abrikosas, obelis, kriaušė, guoba, uosis, beržas, klevas, amerikietiškas riešutmedis, maumedis, šiek tiek raudonmedžio. Darbui prireikė šių įrankių ir priemonių: pjūklo, labai aštraus peilio, dailidės klijų, glaisto, matinio lako.

Meistras sako, kad jo rankos yra jo darbo vieta. Jam nereikia specialių dirbtuvių, kad galėtų įgyvendinti savo įmantrius sumanymus. Dėl tokio požiūrio, jis lengvai gali perkelti savo darbo vietą iš vieno miesto į kitą, iš vienos šalies į kitą.

Štai koks yra galutinis variantas.


O štai kaip atrodė, kai darbai tik prasidėjo.

Darbai po mažu juda.

12 skirtingų medžio rūšių vienam stalui!

Keramikos mozaika.

Progresas.

Puikios stalo kojos!

Beveik baigta.

Mozaikos klijavimo darbai video formatu:

Boredpanda.com informacija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis