Darau pats: idėja sodo tualetui

Šylant orams darbo darže ir sode daugėja, tad nereikėtų pamiršti jame įsirengti ir patogumus. Net jei sodo namelyje yra šiltas tualetas ir centrinė kanalizacija, lauko tualetas sode vis tiek pravers. Jei ką nors statysite sode arba dirbsite darže, bus labai patogu naudotis sodo tualetu, o ne kiekvieną kartą bėgti į namus.

Dauguma namų šeimininkų turi statybinių medžiagų likučių – plytų, lentų, skaldos ir panašiai. Išmesti jų neverta, nes buityje viskas praverčia. Prieš statant sodo tualetą, reikia nuspręsti kurioje vietoje jį statysite. Prie tualeto turi būti lengva prieiti iš visų sodo galų, tačiau kartu jis turi būti nutolęs nuo gyvenamųjų patalpų, baseino, sporto ir poilsio zonų. Taip pat reikia apgalvoti jo konstrukciją ir medžiagas, iš kurių statysite tualetą. Žinoma, galima pastatyti tualetą iš senų lentų arba faneros, tačiau jis nebus gražus. Verta pastatyti tokį tualetą, kuris puikiai atrodytų ir derėtų prie bendro jūsų sodo vaizdo.

Parinkę jam tinkamą vietą, pradedame žymėjimą. Nusprendėme statyti vasaros tualetą iš cementinių blokelių. Jame bus unitazas, kuris šiltuoju metų laiku bus pajungiamas prie vandens, ir elektra. Tai šiek tiek brangoka, tačiau atrodys šiuolaikiškai ir gražiai. Pasirinkome duobės matmenis 2 ant 2,5 metro, o gylis - 1,5 metro. Duobės dugno nebetonuosime, o sienas išklosime raudonomis plytomis. Apatinėje sienos dalyje reikia tarp siūlių palikti tarpus, kad drėgmė pati susigertų į dirvą. Ant sienų viršaus padedame klojinį, palikdami 15 cm skersmens skylę, per kurią ištekės unitazo turinys, ir 50 cm skylę gale, skirtą išmatų duobės liukui. Ant klojinių dedame plieninius strypus, kurie bus tualeto grindų armatūra, ir užpilame viską 10 cm betono sluoksniu.

Betonas visiškai sustings po kelių dienų. Jei oras karštas ir saulėtas, betoną reikia periodiškai laistyti vandeniu, kad jis nesuskilinėtų. Dabar statome sienas iš 12 cm storio cementinių blokelių. Statybose jie yra skirti statyti vidines namų sienas. Pirmiausia reikia įstatyti durų staktą ir sutvirtinti ją statramsčiais.

Jei norite, įmontuokite į sieną lango rėmą. Sienų viršuje dedame klojinius ir sijas luboms su nuolydžiu stogui.

Po to, kai skiedinys sienų viršuje sustings, galite dengti stogą, o viduje apkalti lubas plastiku. Įdedame duris ir langą.

Viduje plytelėmis išklijuojame sienas ir grindis, pritvirtiname unitazą, padarome sienoje orlaidę ir uždengiame ją dekoratyviniu tinkleliu.

Pajungiame vandenį ir elektrą. Vasaros tualeto ypatumas – žiemą jis nenaudojamas, tad vamzdžiai ir unitazas gali sušalti. Todėl žiemai reikia atjungti vandenį ir išpilti jį iš sistemos. Todėl geriausia metalo plastikinius vamzdžius išvesti per orą. Išmatų duobėje reikia padaryti ištraukiantį vamzdį, kad nemalonūs kvapai nepatektų į tualeto vidų, ir pritaisyti išmatų duobės dangtelį.

Vidines tualeto sienas galima nudažyti virš plytelių vandens emulsiniais dažais, o išorines papuošti dekoratyviniais akmenimis.

Toks vasaros tualetas yra patogus, be to, jis gražiai atrodys jūsų sode.

Šaltinis ir nuotraukos: sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis