Pagaminti – paprasta!
Svarbiausias ir atsakingiausias darbas teks vyriškai rankai – siaurapjūkliu reikia nupjauti dalį kokoso. Per atsiradusią angą išskabtuokite riešutą, kad kevalas liktų tuščias. Angas galima išpjauti iš kelių riešuto pusių. Grąžtu išgręžkite skylę virvei pritvirtinti – ant jos bus kabinama lesyklėlė. Įkišę virvę ant galo užmegzkite tvirtą mazgą, kad lesalo pilnas kokosas gerai laikytųsi. O dabar jau laikas pridėti lesalo ir ieškoti tinkamos medžio šakos paukščių kokosui kabinti.
Lesalo mišinys
Paukščių lesalas turi būti kuo natūralesnis, nesupelijęs, nesugedęs, be jokių prieskonių ar priemaišų – puikiai tinka skaldyti grūdai, kruopos, saulėgrąžos, sėklos ir pan. Visa tai sumaišykite su riebalais, o gautą mišinį sukrėskite į išskobtą kokoso kevalą.
Praktiškas patarimas
Išskobtas kokoso riešutas tiks pyragams ruošti, jį galite naudoti kaip papuošimą, kaip prieskonį ar kaip tik norite. Riešutą susmulkinkite smulkintuvu, įdėkite į maišelį ir palikite šaldiklyje, kol prireiks virtuvėje.
Šaltinis: www.manonamai.lt