Darau pats: daržas pakeltoje lysvėje

Neseniai rašėme apie skaitytojos Indrės ir jos vyro pasistatytą terasą. Tačiau tai – dar ne viskas. Moteris ir jos šeima prie namų įsirengė nedidelį darželį – tai trys pakeltos lysvės, įrėmintos medinėmis lentomis. Pasak moters, tokio darželio derliaus visiškai pakanka keturių asmenų šeimai.

Pasak Indrės, tokio darželio derliaus visiškai pakanka keturių asmenų šeimai. Čia auga agurkai ir salotos. Tokio tipo daržą moteris sako pasirinkusi dėl to, kad jis praktiškas – beveik nereikia ravėti. Be to, medinės lentos vizualiai dera prie malkinės ir terasos. Svajonę įsirengti tokį darželį ji puoselėjo penkerius metus. O įkvėpė ją ne kas kitas, bet žymusis Jamie Oliveris.



Iš pradžių Indrės vyras sumeistravo vidurinį rėmą, o vėliau daržą išplėtė dar dviem lysvėmis iš šonų. Rėmams panaudotos nuo malkinės statybos likusios lentos. Įrengus terasą likusio dažų likučio pakako dėžėms nudažyti. Viskas, ką reikėjo nusipirkti – juodžemis ir bambuko tvorelės, iš kurių buvo suformuota atrama agurkams.



Pašnekovė patenkinta ir tuo, kad daržui reikia minimalios priežiūros. Jį reikia reguliariai laistyti, o ravėti tenka mažai, nes nėra nuožulnių kraštų ir takelio kaip įprastose lysvėse.


Lysvei įrėminti galima naudoti įvairias medžiagas – viskas priklauso nuo jūsų sumanumo ir skonio. Prie senovinės sodybos stiliaus tinka rąsteliai, prie akmeninio namo – akmenėliai, o prie mūrinio – plytos.


Ekspertų teigimu, tokį darželį iš tiesų daug lengviau prižiūrėti nei tradicinį. Nereikia varginti nugaros ir kojų sėjant, sodinant ir ravint daržoves, o derlius užauga gausesnis. Be to, pakeltose lysvėse galima auginti ankstyvąjį derlių, nes pavasarį jos greičiau įšyla.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis