Darau pats: būdai, kaip panaudoti senas padangas

Senos, nebenaudojamos padangos yra tikras galvos skausmas, kalbant apie atliekų tvarkymą bei perdirbimą. Tačiau tokias padangas perdirbti ir prikelti kitam gyvenimui galime ir patys. Padangos yra puiki medžiaga ne vienam Darau Pats projektui. Pristatome kelis būdus, kaip panaudoti jas.

Padangų panaudojimas darže, sode bei kieme

Augalams skirti vazonai bei lysvės. Padangos dėl savo aukščio bei tuščiavidurės formos puikiai tinka atlikti augalų sodinimui skirtos vietos paskirtį. Gera žinia ta, kad tokiam vazonui pasigaminti užtenka senos padangos ir indelio dažų (vizualiai patraukliam dizainui sukurti). Tokiame vazone galima auginti tiek dekoratyvinius augalus, tiek daržo žalėsius.

Shutterstock

Shutterstock

Lauko baldai. Kitas paprastas Darau Pats projektas – padangų pavertimas lauko baldais. Tokie medžio šešėlyje pastatyti baldai lauke gali stovėti visus metų laikus. Juos atnaujinti galima tiesiog perdažant pasirinktos spalvos dažais.

Shutterstock

Sodo puošmena. Žmogaus kūrybiškumui nėra ribų, pasitelkę savo vaizduotę senas padangas galite paversti įdomiomis kiemo bei sodo puošmenomis.

Shutterstock

Shutterstock

Vaikų žaidimo aikštelė. Padangos yra minkštos, guminės, todėl nepavojingos aktyviems, lauke žaidžiantiems vakams (jos neturi aštrių kampų į kuriuos vaikai galėtų susižeisti). Tad iš jų galima padaryti visą žaidimų aikštelę.

Shutterstock

Shutterstock

Šiukšlių dėžė. Šiek tiek įmantresnis projektas – šiukšlių dėžė pagaminta iš padangų.

Shutterstock

Padangų panaudojimas interjere

Pufai bei staliukai. Nors senų padangų laikymas namuose gali pasirodyti ganėtinai keista idėja, tačiau iš jų galima pasigaminti visai žavių baldų (pufų, staliukų ir panašiai). Staliukui pasigaminti tereikia: faneros išpjautos apskritimo forma (padangos apačiai ir dugnui), virvės bei klijų. Pufo gamyba yra lygiai tokia pati, tik nereikia faneros.

Shutterstock

Sūpuoklės. Tie kurie nori itin išskirtinės interjero detalės, gali padangą paversti sūpuoklėmis.

Shutterstock

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis