Darau pats: 5 nesudėtingi projektai, kuriuos išmėginti gali kiekvienas

Savo rankomis pagamintas daiktas turi ypatingą vertę, tai vienetinis ir nepakartojamas namų objektas. O pati tokio daikto gamyba – smagus užsiėmimas laisvalaikiu ir puikus savirealizacijos būdas. Skaitytojas Aivaras pateikia kelis ne itin sudėtingus Darau Pats projektus.

Pirmasis projektas – laikrodžio idėja. Čia nėra nieko labai sunkaus: lenteles sujungiau mediniais kaišteliais, pritvirtinau domino kaladėles. Dėl mechanizmo tai galimi du variantai: arba ardyti veikiantį laikrodį arba mechanizmą tiesiog nusipirkti. Kadangi iš galo nieko nesimato, tai skylę mechanizmui galima ir nelabai gražiai pasidaryti, aš gręžiau su freza, o pritvirtinau dviem metaliukais ir varžtais.

Antrasis projektas – kita laikrodžio idėja. Laikrodžio iš lentelių pagrinde, iš kitos pusės, išpjautas apskritimas iš faneros. Lenteles klijavau lipalu, o skaičius dariau iš medvaržčių, man jų prireikė virš 100. Kadangi naudojau mechanizmą iš seno laikrodžio, tai atstumą tarp skaičių atsimatavau pridėjęs tą laikrodį.

Trečiasis projektas – paprasta idėja vonios kambariui. Nesudėtingai pagaminama lentyna, kuri vonios kambaryje atrodo tikrai įdomiai.

Ketvirtasis projektas – idėja lempai iš stiklainio ir lentelių. Čia taip pat nieko sunkaus: susipjauni lenteles, pasidarai skyles, prasivedi laidą ir baigta.

Penktasis projektas – stalo idėja. Kaip matote mozaika, kojos pagamintos iš palečių kaladėlių. Pasidariau taip, kad susijungtų su strypeliais, kad būtų galima pažemint esant reikalui.

Nuotraukos: skaitytojo Aivaro

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis