5 nebrangūs projektai, kuriuos susimeistrauti lengviau nei lengva

Rankų darbo projektai kartais atsieina nemažai nervų ir laiko, ypač jei darote tai pirmą kartą. Tačiau kai galiausiai pasiseka, užplūsta su niekuo nesulyginamas didžiavimosi savimi jausmas. Greta šio jausmų antplūdžio daikto vertę parodo dar vienas rodiklis – kiek jis realiai pritaikomas buityje ir ar atneša pakankamai naudos. Pristatome 5 jūsų dėmesio šiemet sulaukusius projektus, kurie atrodo iš tiesų pavykę.

1. Darau pats: išradingas būdas rūsyje įsirengti „langą“

Būstas, į kurį retai įspįsta saulės spinduliai gali stipriai paveikti ne tik patalpos būklę (gali veistis pelėsis), tačiau ir nuotaiką. Panašų butą įsigijusi amerikiečių pora problemą išsprendė itin originaliai.

© boredpanda.com nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: išradingas būdas rūsyje įsirengti „langą“

2. Darau pats: laidų rezginį paslepianti televizoriaus sienelė

Kineskopinių televizorių laikais jie būdavo statomi ant TV spintelių, komodų arba tam skirtose nišose svetainės balduose. Atsiradus LCD televizoriams atsirado galimybė juos tvirtinti prie sienos ir tokiu būdu atsikratyti gremėzdiškų, laisvą kambario erdvę mažinančių baldų. Tačiau, jei kabiname televizorių prie sienos, kaip paslėpti laidus? Toks klausimas kilo ir skaitytojui Linui. Vis dėlto jis ne tik netruko rasti sprendimą, tačiau nusprendė pasidalinti procesu bei rezultatu su jumis.

© Autoriaus nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: laidų rezginį paslepianti televizoriaus sienelė

3. Darau pats: galingas saulės kolektorius už juokingai mažą sumą

Petras Dargis siūlo paprastai ir nebrangiai pasigaminti saulės kolektorių.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: galingas saulės kolektorius už juokingai mažą sumą

4. Darau pats: kaip vieną patalpą padalyti į dvi ir sutaupyti tūkstantį eurų

Daugelyje senos statybos, o kartais ir naujuose namuose, galima rasti itin didelio ploto (40 ir daugiau kvadratinių metrų) kambarių. Naujos statybos butuose įprasta įrengti bendrą valgomojo-svetainės-darbo kambario erdvę, tačiau kartais prireikia tokias patalpas ir padalinti, kad visi šeimos nariai turėtų bent kiek asmeninės erdvės. Apie tai, kaip padaryti dvi patalpas iš vienos įrengiant pertvarą rašoma knygoje „Statykite, perstatykite, pristatykite“, kurią išleido leidykla „Jotema“. Dalijamės šia ištrauka su Jumis.

© Gamintojo nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: kaip vieną patalpą padalyti į dvi ir sutaupyti 1 tūkst. Eurų

5. Darau pats: kambario apšvietimas diodais

Mano namuose prie durų rasite du elektros jungiklius. Galima pasirinkti. Viršutinis: aukšta įtampa ir aukšta kaina, apatinis: žema įtampa ir žema kaina.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: kambario apšvietimas diodais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis