5 mobiliosios programėlės tikram namų meistrui

Pažiūrėkite į savo išmanųjį telefoną. Galbūt jame jau seniai įrašytos visos naudingos programėlės. Galbūt po to, kai įsirašėte šachmatus, pianiną ar sudoku jis vis labiau virsta pramogų įrankiu? Tačiau ar žinote, kad šis prietaisas gali būti naudingas net ir remonto metu? Radome 5 programėles, kurios palengvins gyvenimą bei praplės jūsų požiūrį apie išmaniojo telefono universalumą.

1. Gulsčiukas.

Jūsų telefonas gali virsti naudingu gulsčiuku. Tikro statybinio gulsčiuko tokia programėlė gal ir neatstos, kadangi yra pats telefonas yra gana trumpas, tačiau įrankis visuomet bus po ranka ir leis atlikti smulkius buitinius darbus. Taip pat praktiškai visus juos galite sukalibruoti pagal tikrą gulsčiuką.

Išmėginome tai su: "Spirt Level plus" (Android, nemokama)

Kiti variantai: "Bubble level (spirit level)" (abi OS, nemokama), "iHandy Level free" (abi OS, nemokama), "Wasserwaage" (Android, nemokama), "Clinometer" (Android - nemokama, iOS - 1,99 $) ir kitos.

2. Virtualus dažytojas.

Norite perdažyti kambarį, tačiau nežinote, ar pasirinkta spalva tiks jūsų kambariui? Anksčiau rinkdavomės pridėję spalvų paletę prie sienos ar tiesiog nuspręsdavome „iš akies“. Tačiau šiandien užtenka turėti išmanųjį telefoną. Tuomet nusifotografuojate interjerą ir programėlės pagalba nusidažote nuotraukoje esančią sieną norima spalvą.

Išmėginome tai su: „Paint tester“ (Android, iOS nemokama).

Kiti variantai: "Paint Harmony" (abi OS, nemokama), "Home Decorator" (iOS nemokama), "Video Painter Lite" (iOS, nemokama) ir kitos.

3. Liniuotė

Taip, su išmaniuoju telefonu nuo šiol Jūs galite spręsti ne tik algebros uždavinius, tačiau ir geometrijos problemas. Priklausomai nuo telefono išmatavimų galite turėti keliolikos centimetrų ilgio liniuotę. Turbūt nereikia pasakoti, kuo gali būti naudingas šis įrankis.

Išmėginome tai su "Ruler App" (Android, nemokama)

Kiti variantai: "i-Ruler" (iOS, nemokama) ar praktiškai visos programėlės randamos įrašius raktinį žodį "ruler"

4. Matlankis

Dar vienas įrankis, kuris gali pakeisti fizinį prietaisą. Jei norite pamatuoti objekto kampą, galima jį arba nusifotografuoti arba pamatuoti gyvai. Programėlė parodys itin tikslų kampą, be to, jį galite patogiai koreguoti.

Išmėginome tai su "Protractor" (Android, nemokama)

Kiti variantai: "Protractor 1st" (iOS, nemokama), "Smart protractor" (Android, nemokama), kiti pasirinkimai randami įvedus žodį "protractor" ar "matlankis"

5. Spalvos identifikatorius

Einate gatve, svečiuojatės pas draugus ar tiesiog valgote pyragą ir pamatote patikusią spalvą, kurią norėtumėte pritaikyti aplinkoje? Žinoma, visi pažįstame spalvas, tačiau kartais sunku jas apibūdinti taip, kad skirtųsi viena nuo kitos. Technologijos spalvų atpažinimą pakylėjo į dar aukštesnį lygį. Galite rasti tą pačią spalvą, kurią matote (žinoma, ji kiek skirsis, nes akies ir fotoaparato aplinkos matymas vis dar skiriasi). Nuskanuokite ją, įsidėmėkite ir panaudokite.

Išmėginome tai su: "Color capture & identifier" (Android, nemokama)

Kiti variantai: "Color Capture" (Android, iOS, nemokama), "ColorColl" (abi OS, nemokama)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis