Granito stalviršiai: kokie yra jų privalumai bei trūkumai?

Granito stalviršiai be jokios abejonės yra išvaizdūs stalviršiai. Taip pat labai patrauklus yra ir jų pasirinkimas – galima rinktis iš įvairių granito atspalvių bei raštų. Tačiau bet koks natūralus akmuo interjere turi ir pliusų, ir minusų. Šiame tekste aptarsime svarbiausius granito stalviršių privalumus bei trūkumus.


Kaip jau minėjome, granito stalviršiai virtuvės arba vonios erdvėje atrodo be galo estetiškai, taip pat jie turi ir kitų svarbių privalumų. Kita vertus, yra ir keletas tokio paviršiaus silpnybių, kurias būtinai reikia „pasverti“ prieš investuojant į šią interjero detalę. Taigi toliau apžvelgsime abi puses: tiek granito stiprybes, tiek silpnybes.

Shutterstock

Granito stalviršių privalumai

Visų pirma, granitas išsiskiria savo estetiškumu, kuriam savo grožiu prilygsta tikrai nedaug medžiagų. Tai natūralus produktas, spinduliuojantis prabanga ir turintis išliekamąją vertę (galite būti ramūs – toks stalviršis niekada neišeis iš mados).

Kadangi yra galimybė rinktis iš daugiau nei 20 granito atspalvių, be didesnių sunkumų galima rasti tinkamą variantą, derantį su virtuvės ar vonios spintelėmis, sienomis bei grindimis.

Vizualiai granito stalviršis tiek virtuvėje, tiek vonioje dažnai tampa centriniu, akį patraukiančiu interjero elementu.

Granitas yra be galo tvirta, kieta medžiaga. Tai lemia granito stalviršių ilgaamžiškumą bei atsparumą. Toks paviršius yra atsparus įbrėžimams bei karščiui (jeigu staiga prireikė kur nors pastatyti karštą puodą, galite nedvejoti ir dėti jį tiesiai ant stalviršio).

Shutterstock

Granito stalviršių trūkumai

Kadangi granitas yra natūralus akmuo, jis yra poringas. Tai reiškia, kad jis gali sugerti dėmes. Kad to būtų galima išvengti, labai svarbu tinkamai užsandarinti tokį paviršių, naudojant specialų sandariklį.

Kadangi tai yra labai sunki medžiaga, granito stalviršiams kartais gali prireikti papildomos struktūrinė paramos.

Nors tai pasitaiko retai, bet granito paviršius gali įtrūkti, jei ant jo nukris sunkus ir aštrus daiktas (pavyzdžiui: mėsos kapoklė).

Sudėjus granito ir jo įrengimo darbų kainas, tai yra gan brangus stalviršis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis