Pelėsis skalbimo mašinoje: kaip su juo kovoti?

Pelėsis mėgsta tamsią, drėgną, nevėdinamą erdvę, taigi visai nekeista, kad jis gali sau atrasti vietą ir skalbimo mašinoje. Paprastai, kad skalbyklėje atsirado pelėsis, išduoda negeras kvapas bei atsiradusios tamsios spalvos dėmės ant skalbimo milteliams pilti skirtų skyrelių arba tarp durelėse esančių gumų. Tad kaip kovoti su pelėsiu skalbimo mašinoje?

Prevenciniai veiksmai


Kad skalbimo mašinoje atsirado pelėsis, paprastai yra kalta netinkama jos priežiūra. Taigi, kalbant apie kovą su pelėsiu skalbyklėje, pirmiausia yra labai svarbu pabrėžti prevencinių veiksmų svarbą, nes tinkamai prižiūrimame įrenginyje bus sudarytos pelėsiui atsirasti netinkamos sąlygos.


* Mažiausiai kartą per mėnesį skalbinius skalbkite pasirinkę aukštą temperatūrą (60-90 laipsnių). Skalbiant žemos temperatūros vandeniu nėra sunaikinami mikrobai ir nevisiškai pašalinamas purvas.


* Po skalbimo, dureles palikite plačiai atidarytas, kol skalbyklės vidus visiškai išdžius.


* Pasibaigus skalbimo ciklui, nepalikite neišimtų skalbinių skalbimo mašinos viduje.


* Nenaudokite per didelio skalbimo priemonės kiekio. Skalbiant, visada dėkite tokį priemonės kiekį, koks yra nurodytas instrukcijoje.


* Venkite skystų skalbinių minkštiklių, nes jie palieka nuosėdas, vietoje jų geriau naudokite džiovinimo kamuoliukus.


* Išsausinkite skalbyklės bugną, durelių vidų, vietą tarp gumų su senu rankšluosčiu (rekomenduojama tai daryti po kiekvieno skalbimo).


* Profilaktiškai, geriausia – kartą per mėnesį, į skalbimo mašina galite įpilti baliklio ir nustačius aukštos temperatūros skalbimo ciklą, leisti skalbyklei atlikti savo darbą (be skalbinių jos viduje).


Ką daryti jei skalbimo mašinoje atsirado pelėsis?


Jeigu pelėsis atsirado neseniai ir jo yra palyginus nedaug, kovai su juo galite pasitelkti namuose randamas priemones – actą bei sodą. Jums reiks ½ puodelio sodos ir litro balto acto. Įpilkite sodą į skalbimo milteliams skirtą skyrelį, o actą į minkštiklio skyrelį. Tada nustatykite aukštos temperatūros skalbimo ciklą (90 laipsnių) ir leiskite skalbyklei pačiai atlikti savo darbą.


Jeigu manote, kad actas yra per silpna medžiaga pelėsiui pašalinti, galite išmėginti valymą vandenilio peroksidu. Litrą vandenilio peroksido supilkite į skalbyklės vidų, nustatykite ilgą, aukštos temperatūros skalbimo ciklą (90 laipsnių), ciklui pasibaigus, papildomai nustatykite skalavimo ciklą, kad būtų pašalinti vandenilio peroksido likučiai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis