Neuždengta lubų konstrukcija: privalumai bei trūkumai

Lubos paliktos be apdailos, su neuždengtomis sijomis bei matomomis inžinerinėmis sistemomis – nebūtinai yra vaizdas iš remonto darbų vietos. Gyvendami mieste, dažnai įkvėpimo namų interjerui randame urbanistinėje bei pramoninėje aplinkoje. Neuždengtos lubos, kurios seniau buvo randamos tik fabrikuose ar komercinėse patalpose, šiandien sau vietą atranda ir individualiuose namuose bei butuose. Tad kokie yra neuždengtų lubų privalumai bei trūkumai?

Neuždengtų lubų privalumai

*Estetika. Lubos gali būti akį patraukianti interjero detalė. Neuždengtos lubos visų pirma interjere atrodo itin charakteringai. Jos gali tapti svarbiausia interjero detale. Atviros gelžbetonio konstrukcijos namuose kuria modernų industrinį šarmą, o medinės sijos – jaukią, kaimišką (angl. rustic) atmosferą.

*Galimybė eksperimentuoti su apšvietimu. Aukštos lubos su neuždengtomis sijomis ir ventiliacijos sistemomis leidžia eksperimentuoti su įvairių rūšių apšvietimu: kabinamais šviestuvais, lubose montuojamais šviestuvais, šviestuvais ant bėgelių sistemos ir t.t..

*Aukštis. Neuždengtos lubos padidiną kambario erdvę. Paliktos be apdailos, lubos atrodo itin aukštos.

*Šviesa. Į kambarius su atviromis, neuždengtomis lubomis (ypač pietinėje pusėje) patenka daugiau natūralios šviesos.

*Kaina. Tokių lubų įrengimas padeda sutaupyti, nes nereikia pirkti papildomų apdailos medžiagų.

Shutterstock

Neuždengtų lubų minusai

*Kambariai yra mažiau energiškai efektyvūs. Atsisakant lubų apdailos, kartu yra atsisakomas papildomas šilumos izoliacijos sluoksnis, todėl kambariuose su neuždengtomis lubomis yra vėsiau.

*Brangesnis šildymas. Dėl energijos vartojimo efektyvumo stokos padidėja šildymo kaštai.

*Mažesnė garso izoliacija. Jeigu gyvenate nepaskutiniame daugiabučio aukšte, būsite mažiau apsaugoti nuo viršuje gyvenančių kaimynų keliamo triukšmo.

*Sudėtingesnė priežiūra. Kadangi neuždengtos lubos yra aukštos, kartai tokia paprasta užduotis, kaip lemputės pakeitimas, gali pasidaryti sudėtinga.

Keletas tokių lubų pavyzdžių:

A post shared by Martone Construction (@martoneconstruction) on Jun 27, 2017 at 7:12am PDT

A post shared by Emma (@e.sowjan) on Sep 20, 2017 at 4:28am PDT

A post shared by Will Leak (@henrysbucket) on Aug 27, 2017 at 1:45am PDT

A post shared by marcymussari (@marcymussari) on Dec 19, 2017 at 10:18pm PST

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis