Kaip parduoti sklypą, namo projektą ir statybą leidžiančius dokumentus

Į redakciją kreipėsi skaitytoja, klausdama, kaip organizuoti žemės sklypo, namo projekto ir statybos leidimų pardavimą, kad naujam savininkui vėliau nekiltų bėdų nei statant namą, nei vykdant statybos užbaigimo procedūras.

Valstybinės Statybos ir Teritorijų planavimo inspekcijos (VTPSI) specialistė Ligita Luščiauskaitė informuoja, kad nuo 2017 metų sausio 1 d. įsigaliojusioje Statybos įstatymo redakcijoje numatoma galimybė, pasikeitus statytojui, statybos darbus ir statybos užbaigimo procedūros vykdyti pagal tą patį statybą leidžiantį dokumentą (SLD).

Tai reiškia, kad naujajam savininkui įsigijus žemės sklypą su galiojančiu SLD, nebereikia jo persirašyti savo vardu. Vis dėlto, tam, kad naujasis savininkas galėtų vykdyti statybos darbus pagal išduotą SLD, žemės sklypo pirkimo – pardavimo sandėrio metu pardavėjas turėtų perduoti pirkėjui su statinio statyba susijusius dokumentus (SLD, statinio projektą ir kt.).

Kad po sandėrio sudarymo nekiltų nesutarimų dėl perduotos dokumentacijos apimties, rekomenduojama į sutartį įtraukti perduodamų dokumentų sąrašą bei viską patvirtinti pas notarą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis