Dienos patarimas: kaip buityje panaudoti skustuvą?

Skustuvas yra labai reikalingas vonios kambaryje – juo šaliname nepageidaujamus plaukelius. Tačiau, pasirodo, jis nepakeičiamas pagalbininkas ir buities darbuose. Pateikiame 4 sumanius būdus, kaip panaudoti skustuvą ne tik plaukeliams šalinti.

4 skustuvo panaudojimo buityje būdai


1. Megztų gaminių atnaujinimui


Ant megztų gaminių – ar tai būtų megztinis, paltas ar pledas – po kurio laiko atsiranda negražių susivėlusių gumulėlių, kuriuos sunku pašalinti rankomis, nes jų labai daug. Tokiu atveju, pravers skustuvas. Ištieskite gaminį, kurį reikia nuvalyti, ant kokio kieto paviršiaus, pavyzdžiui, ant lyginimo lentos, ir skustuvu lengvai perbraukite per apsipūkavusias vietas. Po kurio laiko reikės nuo skustuvo nuvalyti pūkus. Taip kartokite, kol megztinis atrodys kaip naujas. Tik tai darykite susikaupę ir atsargiai – kad netyčia neįpjautumėte siūlų.


2. Dažų dėmių šalinimui


Skustuvas padės, kai reikės pašalinti nuo drabužių dažų dėmes. Tirštą, jau sukietėjusią dažų dėmę veiksmingai galite nuskusti – tik darbuokitės itin atsargiai, kad nesugadintumėte audinio.


3. Dėmių nuo stiklo paviršiaus valymui


Gana dažnai ant stiklo atsiranda dėmių, kurias sunku nuvalyti skudurėliu ir langų valymo skysčiu. Tad ir tokiu atveju pravers skustukas, kuriuo dėmes galima paprasčiausiai nuskusti nuo stiklo. Tačiau ir šiuo atveju reikia būti atsargiems – nespauskite skustuku stiklo, kitaip gali likti įbrėžimų.


4. Prikepusių riebalų nuo keptuvių ar puodų valymui


Jei prie keptuvės ar kito indo dugno prikepė tiek riebalų, kad neįmanoma jų nušveisti net ilgai mirkant, jums padės skustuvas. Kad nesugadintumėte indo paviršiaus, skustuvą apvyniokite indų šluoste ir atsargiai juo braukykite per priskretusius nešvarumus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis