6 netikėti peršviečiamo nagų lako panaudojimo būdai buityje

Iš pirmo žvilgsnio peršviečiamas nagų lakas yra niekuo neišsiskiriantis moterų grožiui skirtas produktas, kurio paskirtis labai paprasta - nagams suteikti sveiko blizgesio. Tačiau žmonių išradingumas, pasireiškiantis netikėtose situacijose, parodė, kad šis niekutis, kartais gali praversti ir buityje. Pristatome 6 netikėtus nagų lako panaudojimo būdus.

Nagų lako panaudojimo būdai

Atsilaisvinusių varžtų geresniam pritvirtinimui. Nesvarbu ar tai yra dideli baldams skirti varžtai, ar visai nedideli akiniams skirti varžteliai, nagų lakas gali padėti susitvarkyti su bet kokiais atsilaisvinusiais varžtais. Pavyzdžiui: atsilaisvinusius akinių varžtelius galima pritvirtinti ant jų užtepus kelis peršviečiamo nagų lako sluoksnius. Kalbant apie labiau atsipalaidavusius varžtus, prieš prisukant juos, jų gijas galima padengti plonu sluoksniu nagų lako, tokiu būdu nagų lakas veiks kaip nestiprūs klijai, kurie užtikrins, kad varžtas laikysis savo vietoje ilgai.

Shutterstock

Medienos paviršiaus išlyginimui. Nagų lakas gali praversti ir tokiu atveju, jei ant medinės rūbų pakabos ar medinio baldo atsirado nedidelė medienos atplaiša. Tinklalapyje dailymail.co.uk rašoma, kad atsargiai žirklėmis arba peiliu pašalinus tokią atplaišą, jos vietą reikia padengti lengvu ir skaidriu nagų lako sluoksniu, tokiu būdų bus išlygintas medienos paviršius.

Sodininkavimui skirtų etikečių apsaugai nuo purvo. Tie, kurie šiltnamyje naudoja ranka užrašytas etiketes su daržovių pavadinimais, gerai žino, kad vos joms sušlapus, perskaityti jas pasidaro beveik neįmanoma. Su šia problema nebus susiduriama, jeigu ant užrašytų etikečių bus užteptas peršviečiamas nagų lako sluoksnis.

Shutterstock

Greita pagalba įtrūkusiam stiklui. Deja, nagų lakas neturi galios visam laikui sutvarkyti įskilusio lango stiklo, bet gali tapti trumpalaikiu pagalbininku, kol jis bus pakeistas. Rekomenduojama įtrūkimo tarpelius užpildyti keliais peršviečiamo nagų lako sluoksniais, jiems išdžiuvus, abi įtrūkusios vietos puses užklijuoti peršviečiama pakavimo juosta, tai neleis pažeistai vietai pablogėti.

Automobilio dažų apsaugai nuo rūdžių. Jeigu automobilis yra nukentėjęs nuo mažų įbrėžimų, laikas ir oro sąlygos gali įtakoti tai, kad tokiose nukentėjusiose vietose atsiras rūdžių, įbrėžimai laikui bėgant gali tapti didesni ir labiau pastebimi. Kad to būtų išvengta, pakanka įbrėžtą vietą užtepti skaidriu nagų lako sluoksniu.

Estetiškam suskilusios plytelės sutvarkymui. Smarkiai suskilusios plytelės reikalauja profesionalios pagalbos, tačiau jeigu reikia estetiškai sutvarkyti nedidelį įtrūkimą ant keramikinės plytelės, gali pakakti parinktos spalvos nagų lako. Nusausinus nuplautą plytelę, įtrūkimą patariama tepti nagų laku, sluoksnis po sluoksnio, kol pažeistos vietos nebebus matyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis