Darau pats: kaip automobilis virto šiaudiniu namu

Automobilis sugedo už tūkstančių kilometrų nuo namų? Ne bėda - jeigu yra fantazijos ir gerų žmonių aplink, jį galima paversti prieglobsčiu, kuris leis ištverti žiemą. Net jei ta žiema yra kanadietiška.

Užpraeitą vasarą, kanadietis Cudas Eastboundas išsiruošė į ambicingą ir rizikingą 4500 mylių (daugiau nei 7000 kilometrų) kelionę vairuodamas 1977 m. pagamintą "Dodge" mikroautobusą, pradėdamas nuo Atlanto pakrantėje esančio Halifakso miesto. Jis pervažiavo per visą šalį, kol atvyko iki šalia sienos su Aliaska esančio Dawsono. Ten jo automobilis išleido paskutinį kvapą.

“Aš jau buvau nusprendęs čia pasilikti, kadangi tai nuostabi ir keista vieta. Čia gyvena apie 1200 gyventojų, o temperatūros šalčiausią žiemą gali nukristi iki -50 Celsijaus. Aš gavau leidimą iš draugo, kuris išvykęs ilgam laikui, įrengti savo nedidelį projektą ant jo žemės (vieta buvo tuščia), taip viskas ir prasidėjo“.

Nepaisant perspėjimų ir kreivų žvilgsnių iš draugų, jis nusprendė pamėginti apdėlioti mikroautobusą šiaudų ryšuliais . “Aš išmokau virinti ir pasigaminau sau nedidelę malkinę viryklę, įgrūdau ją į mašiną, ir spėliojau, ar išgyvensiu šią žiemą”

Vyras pasakoja, kad jo mikroautobusas yra išvažinėjęs skersai išilgai JAV ir Kanados ir jis tiesiog nenorėjo automobilio tiesiog palikti. Todėl jame apsigyveno.

Cudas dirba grafikos dizaineriu ir čia gyvendamas netgi turi internetą!

„Kaip ir daugelis medžiagų, kurias panaudojau, taip ir šios medinės plokštės buvo rastos šalia konteinerių miestelyje. Tai tikras lobis".

"Aš išvažinėjau visą žemyną su šiuo furgonu. Tai mano namai. Prieš kelis metus aš netgi sudėjau medines grindis".

"Mano šuo Frettas".

"Aš suvirinau mažą malkinę krosnelę. Tai buvo įsipareigojimo ženklas. Po šito kelio atgal nebebuvo".


"Po kelių sluoksnių karščiui atsparių dažų, krosnelė buvo pasirengusi išbandymams".


"Tai galinė furgono dalis. Aš neturiu vandentiekio, bet turiu elektros ir šilumos. Tai daugiau nei turi kai kurie gyvenantys aplinkui".

"Čia mano miela maža malkinė".

"Už keletą dėžių alaus, šie vyrukai man padėjo tuo metu, kai reikėjo sudėti šiaudų ryšulius".

"Nors apytikslį planą turėjau, iš tikrųjų nežinojau, kaip viskas atrodys. Nelabai ir buvo svarbu – svarbiausia, kad apsaugočiau namus nuo šalčio".

"Turiu ir “arktinį prieangį”, kuris padeda išlaikyti šilumą viduje, kol atidarinėjamos durys".

„Viskas pabaigta. Man dar reikėtų užsandarinti jį nuo drėgmės, ir galbūt pasistatyti stogą. Matysim...“

„Čia furgonas savo šlovės dienomis. Tai buvo geri laikai“

boredpanda.com nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis