Kaip sutaisyti bėgantį čiaupą

Jei čiaupas sugenda ir niekas nesiima jo taisyti, gali iškilti didžiulė problema. Kai žinote, ką darote, sutaisyti čiaupą nėra sunku, bet jei nesate tikras, tada visgi geriau pasikviesti į pagalbą profesionalą.

1. Išjunkite vandens tiekimą

Turite rasti vandens tiekimo prietaisą ir jį išjungti – dažniausiai jis būna po kriaukle. Jeigu varva dvigubas čiaupas ar maišytuvas tam, kad nustatytumėte, iš kurios pusės laša vanduo pabandykite atjungti tik karšto ar tik šalto vandens tiekimą. Jeigu vis tiek neesate tikras, išjunkite abi puses, kad išvengtumėte pratekėjimo.

2. Atsukite čiaupą

Dažniausiai čiaupas atlaisvinamas pilnai atsukus viršutinę čiaupo dalį arba ją pasukus į priešingą pusę nei norint paleisti vandens srovę. Tada nuimkite varžtą ar veržlę esančią čiaupo viduje.

3. Patikrinkite čiaupą

Nuėmę čiaupo dangtį, apačioje pamatysite varžtu prisuktą guminę poveržlę. 9 kartus iš 10-ies tai būna gedimo priežastis. Jums tereikia ją pakeisti nauja, bet prieš imdamiesi darbų, patikrinkite čiaupo dugną, kur įtaisyta poveržlė, ši vieta vadinama „sėdyne“. Patikrinkite ar ši vieta nėra nelygi ar šiurkšti. Jei visgi yra, privalote ją pakeisti arba, jei įmanoma, pataisyti. Jeigu jos neįmanoma sušvelninti, nuneškite šią dalį kartu su poveržle į namų apyvokos reikmenų parduotuvę tam, kad įsigytumėte tinkamo dydžio detales.

4. Pakeiskite sugedusias čiaupo dalis

Papraščiausiai atgal į vietą įdėkite „sėdynę“ ir poveržlę bei užsukite varžtu. Priveržkite veržlę ir pritvirtinkite čiaupo viršutinę dalį. Štai jums ir tvarkingas puikiai veikiantis čiaupas.

Problemą sprendžia UAB Vilpra vonios kambario irangos specialistė Gailutė Paškevičienė:

„Jeigu vandens čiaupas leidžia vandenį, reikia jį išardyti ir pabandyti išsiaiškinti per kur jis leidžia vandenį. Jeigu per tarpines, tai užtenka tik pakeisti tarpines. Jeigu leidžia per kasetę, reikia pabandyti ją išvalyti, nes jei vanduo labai kalkėtas ar nėra vadens valymo filtrų, kasetė gali užsikimšti. Kartais užtenka tik išvalyti aeratorių. Jeigu visa tai padarius problema išlieka, tai yra tikimybė, kad teks įsigyti naują vandens čiaupą. Kad maišytuvas tarnautų kuo ilgiau turi būti montuojami vandens valymo filtrai, bent jau grubaus valymo.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis