Kaštonai: idėjos kaip praktiškai juos panaudoti

Šiuo metų laiku po kojomis besimėtantys kaštonai – tai tik vienas iš rudens simbolių, apie kurį per daug nesusimąstome. Tačiau kaštonus galima panaudoti gan praktiškai. Pristatome kelias jų panaudojimo idėjas.

Dantų pasta. Kaštonai gali būti natūralia burnos ertmės higienos priemone, kuri ne tik gydo dantenas, bet ir balina dantis. Kaštonų miltelius pasigaminti labai lengva: tereikia pašalinti rudus kaštonų kevalus, o jų viduriuką išdžiovinti ir sutrinti į miltus.


Skalbimo milteliai. Kaštonai puikiai tinka skalbimui. Tokia natūrali skalbimo priemonė pasižymi geru kvapu, nekenkia drabužiams, o jei skalbiama rankomis, jie kartu puoselėja rankų odą. Skalbimas: vienam skalbimui reikia susmulkinti 4-5 kaštonus, tada juos reikia suberti į stiklinę, užpilti vandeniu ir palikti keletui valandų, kad išsiskirtų saponinas (saponinas – tai vandenyje labai putojantis organinis junginys). Po kelių valandų, nukoštą skysti galite pilti į skalbyklę.


Shutterstock


Kandžių atbaidymo priemonė. Kandys – nepageidaujami namų svečiai. Kaštonai yra itin tinkama priemonė kovai su kandimis. Maišelius su kaštonais reikia išdėlioti ant spintos lentynų, taip pat verta kaštonus išdėlioti virtuvės spintelėse. Kaštonai atbaidys kandis ir sunaikins jų lervas.


Kovos su amarais priemonė. Kaštonų tirpalas yra naudojamas kovai su amarais. Tirpalo gamyba: 10 šaukštų paprastųjų kaštonų miltelių reikia suberti į puodą, tada reikia įpilti tiek pat vandens ir virti 20 minučių. Nuovirui atvėsus, jį reikia perkošti ir supilti į buteliuką su purkštuku.


Tirpalas voniai. Kaštonai pasižymi gydomosiomis savybėmis. Iš jų galima pasigaminti tirpalą maudynėms. Gamyba: 1 valgomąjį šaukštą smulkintų kaštonų reikia užpilti 0,5 litro vandens ir palikti per naktį. Kitą dieną masę reikia užvirinti, nukošti ir supilti į vonią. Toks tirpalas gali pagerinti kraujotaką, pakelti tonusą bei atjauninti odą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis