Trys natūralūs piktžolių naikinimo būdai

Nemažai žmonių, kurie naikindami piktžoles imasi universalių herbicidų, vėliau gali pastebėti, kad preparatai paveikia ir įprastus sodo augalus. Ar yra priemonių, kurios nėra tokios agresyvios, tačiau efektyviai naikina piktžoles? Žinoma - toliau pateikiamais variantais galite naudotis norėdami išnaikinti piktžoles, palikdami kitus augalus ramybėje.

1. Actas

Greičiausiai, jau dabar turite šį preparatą savo namuose, todėl tai nepareikalaus papildomų išlaidų.

Įsipilkite nusipirkto acto į buteliuką su purškikliu. Purkškite actą tiesiai ant piktžolių, kurias norite išnaikinti ir netrukus pastebėsite rezultatus. Kitaip, nei dauguma chemiškai sukurtų piktžolių naikinimo priemonių, actas yra natūrali ir visiškai saugi medžiaga jums, jūsų vaikams ir jūsų gyvūnams. Juk actas yra naudojamas maisto gamyboje, taip pat jį galima liesti be apsauginių priemonių, be to, acto, palyginus su tam skirtais piktžolių naikinimo preparatais, galima įsigyti už prieinamą kainą.

Siekdami geriausių rezultatų, purkškite actą saulėtą dieną, kai nėra vėjo. Ypatingai reikia atkreipti dėmesį, jei prognozuojamas lietus - tuomet geriau užsiimti kitais darbais. Lietus gali nuplauti actą į dirvožemį, o jums svarbiausia, kad acto tirpalas ant piktžolių lapų nors kiek "užsibūtų". Actas taip pat tinka sodo vabalų ir kenkėjų priežiūrai.

Labai svarbu! Šią priemonę purkšti tiesiai ant piktžolių.

2. Kepimo soda

Neturite acto po ranka? Tačiau galbūt namuose yra kepimo sodos? Tai yra kitas saugus produktas, kuris gali būti naudojamas piktžolių kontrolei. Norėdami dirvą paversti mažiau palankia piktžolėms, barstykite kepimo sodą tiesiai ant piktžolėmis apaugusių vietų. Kepimo soda gali būti lengvai barstoma į plyšius ir įtrūkimus, kur auga piktžolės, pavyzdžiui, įvažiavimuose arba takeliuose.

3. Mulčas

Sode ir apželdintose vietose paskleiskite mulčo, kad sumažintumėte piktžolių augimą. Mulčo privalumas - papildoma natūrali priemonė padengti dirvožemį organinėmis ir neorganinėmis medžiagomis. Jis neleidžia piktžolėms gauti šviesos, o tai piktžolėms pragaištinga. Neuždenkite augalų, kuriuos norite išsaugoti.

Natūraliam mulčui galite naudoti nupjautą žolę, žvyrą, pjuvenas, lapus, kompostą, durpes ir kitas medžiagas. Naudodami organines medžiagas gausite dvigubai naudos - jos ne tik užkirs kelią piktžolių augimui ir plitimui, tačiau joms suirus, dirva papildomai patręšiama, o tai reiškia geresnį naudingų augalų augimą.

Naikinimas druska? Vienas žinomiausių efektyvių būdų naikinti piktžoles yra druska arba druskos tirpalas. Druska efektyviai naikina piktžoles, tačiau šis „žemės sūdymo“ metodas turi ir vieną didelį trūkumą, kadangi tokioje dirvoje sunku augti ir kitiems augalams. Tiesa, druska labai efektyvi, jei kitų augalų šalia nėra, tarkime, valant tarpus tarp grindinio plytelių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis