Slepiamės nuo smalsių akių: ramus sodo kampas

Pabodo išėjus pasėdėti į kiemą atsiverti visam pasauliui? Norite ramiai pasėdėti žalumos apsuptyje, o ne kas dešimt minučių sveikintis su praeinančiais kaimynais? Pavasaris šiam klausimui spręsti yra puikus metas - sužinokite, ką galite padaryti, kad jaustumėtės nors kiek privačiau.

Tvora

Gyvename ne Amerikoje, kur nieko keisto su gatve besiribojančios kraštinės tvora neaptvėrinėti. Tad tvoros jūsų sklypui vis viena reikės, klausimas tik kiek ji gali pagelbėti jūsų privatumui. Jei jūsų sklypas ribojasi su judria gatve, galite įsirengti aukštą tvorą ir tankią tvorą savo privatumui apsaugoti. Tai apsaugos ne tik nuo žvilgsnių, tačiau ir slopins triukšmą iš gatvės.

Galvojate apie tvorą? Kaip neprašauti renkantis tvorą

Tiesa, jei norite atsitverti nuo kaimyninio sklypo, privalote žinoti, jog turite atsižvelgti ir į jo gerbūvį.

Sužinokite daugiau: Ko renkantis tvorą reikėtų atsiklausti kaimynų?

Gyvatvorė

Tvora yra patikimas ribų žymeklis ir sargas, tačiau ji - ne visiems. Kai kas meiliau renkasi gyvatvorę. Dažniausiai dėl kur kas platesnio variantų spektro ir didesnio augalų pasirinkimo bei galimybės reguliuoti aukštį. Rinkdamiesi augalus gyvatvorei pagalvokite, ar gyvatvorės suteikiamo privatumo reikės rudenį bei žiemą, nes lapuočiai, kaip visi žinome, lapus tikrai numes. Tačiau net ir atmetus lapuočių gyvatvores, spygliuočiai taip pat siūlo gana platų pasirinkimą.

Daugybė variantų čia: Naujos tvoros įrengimas - kodėl gi ne gyvatvorė?

Shutterstock nuotr.

Užteks ir medžio

Prisimenate, kas sakoma apie tikrą vyrą, namą, medį ir sūnų? Jei viduriniojo punkto dar neįvykdėte, štai puiki proga užsidėti varnelę. Tačiau ne dėl šios abejotinos ambicijos, o dėl praktiškų tikslų – net ir vienas medis plačia ir tankia laja gali puikiai suveikti kaip konkretaus kiemo ploto privatumo sargybinis.

Shutterstock nuotr.

Užmaskuokite garsus

Gal ne visada problema yra tai, kad jūs esate matomi – kartais į privačią aplinką veržiasi ir pašaliniai garsai. Žinoma, nelabai ką padarysite, jei gyvenate šalia itin triukšmingos gatvės ar šalia oro uosto, tačiau esant vidutiniam triukšmo lygiui tikrai galite rasti tinkamų sprendimų.

Vienas iš jų yra ta pati tankesnė gyvatvorė, tačiau kartais įkyrų garsą galite tiesiog užgožti švelnesniais garsais. Pavyzdžiui, pasisodinti didelių medžių ir pučiant vėjui būti nuramintiems šlamėjimo garsais. Taip pat sklype galima įsirengti ir raminančiai čiurlenančius vandens telkinius, tokius kaip fontanas ar net tekantis upelis.

Apie tai jau rašėme: Dekoratyvinio upelio įrengimas jūsų kieme

Shutterstock nuotr.

Pasirinkite „savo kampą“

Gal ir nesinori viso sodo paversti džiunglėmis vien tam, kad pasislėptumėte nuo pasaulio – juk šiaip ar taip nieko blogo savo kieme nedarote. Tokiu atveju užtektų tiesiog pasirinkti „savo kampą“ - vietą, kurią galite paversti savo užuovėja. Užtenka dviejų medžių tarp kurių galite pakabinti hamaką ir skaityti knygą. Tanki medžių laja suteiks pavėsį karštomis vasaros dienomis.

Savu kampu gali tapti ir pavėsinė: Pavėsinė už mažiau nei 800 eurų

Vijokliai

Yra daugybė būdų sode panaudoti vijoklius. Pasodinkite juos ant tvorelės ar treliažo ir sukurkite nepermatomą sieną. Taip pat vijokliniai augalai nepakeičiami, jei norite apauginti pavėsinę – galite tik vieną šoną, kad atsitvertumėte nuo kaimynų, tačiau matytumėte pakankamai savo kiemo ploto. Tai gali būti gebenė, raganė ar netgi paprastos vynuogės – jos ne tik apsaugo, tačiau ir duoda papildomos naudos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis