Paprasti patarimai, kaip tinkamai žvyru padengti norimą plotą

Žvyras – puikus ir greitas būdas pagražinti sodo takelį ar atskirą zoną, kuris akimirksniu pakeis jūsų kiemą. Jei žvyru pabarstysite tam tikrą plotą sode, greitai ir nebrangiai pakeisite jo išvaizdą. Tačiau nepamirškite, kad žvyras gali išsinešioti po visą sodą, nuo jo sudėtinga nušluoti nukritusius lapus, be to, per žvyro sluoksnį gali išlįsti ir pradėti augti piktžolės. Todėl labai svarbu prieš tai tinkamai pasiruošti.

•Prieš pradėdami, kuoleliais ir virve pažymėkite plotą, kurį norite padengti.
•Ploto kraštus paaukštinkite.

Pagalvokite apie akmenėlių dydį

Pagalvokite, kaip bus naudojamas šis plotas ir pagal tai pasirinkite akmenėlių dydį. Labai smulkus žvyras nėra pats geriausias pasirinkimas plotams, kuriais bus daug vaikščiojama, nes jis greitai išbyrės aplinkui. Tačiau didesniais akmenėliais nėra itin patogu vaikščioti.

Shutterstock nuotr.

Žvyras takeliams arba sėdėjimo zonoms

Yra keletas būdų, kaip zoną paruošti prieš padengimą žvyru. Jei ši zona bus skirta sėdėjimui arba tai bus takelis, geriausia būtų tą vietą nukasti apie 10 cm ir patiesti plokščią suspaustą pagrindo sluoksnį, o tada ant viršaus užberti apie 7-10 cm žvyro. Tai būtina, kad žvyras nenugrimztų arba nepasidarytų nestabilus, kai būtų šlapia.

Shutterstock nuotr.

Žvyras dekoratyviniam naudojimui

Jei zona bus dekoratyvinė, galite šiek tiek nukasti paviršių, kad ji būtų plokščia, ir patiesti žolėms augti trukdančią membraną. Pritvirtinkite ją kuoleliais, o ant viršaus paberkite žvyrą. Jei šioje zonoje norėsite ką nors pasodinti, pirmiausia peiliu perpjaukite membraną.

Neleiskite žvyrui išbyrėti aplinkui

Galiausiai reikės nuspręsti, kaip išlaikyti žvyrą jam paskirtoje vietoje. Medienos apvadai yra greitas, lengvas ir nebrangus būdas, tačiau tik tuo atveju, jei linijos yra tiesios. Plytos ir didesni grindinio akmenys yra puiki alternatyva, tinkanti ir kreivoms linijoms, be to, vaizdas bus žymiai gražesnis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis