Nukasti sniegą galite ir lengviau - keletas patarimų

Kai už lango elegantiškai sninga – kuriamos apie tai dainos, romantikai eina pasivaikščioti, linksmuoliai – pasimėtyti gniūžtėmis. Juk dėl kelių centimetrų sluoksnio sniego gyvenimas nepraranda savo žavesio, nesustoja, netgi kaip tik – įneša jaunų potyrių. Tačiau kuomet prisireikia iškeliauti į darbą ir kur kitur, tenka prisiminti ir ne tokius romantiškus reikalus.

Vienas iš svarbiausių – sniego kasimas. Jei gyvenate daugiauaukštyje, už švarius kelius atsakinga seniūnija ar savivaldybė, tačiau jei gyvenate nuosavame name – švarus kiemas iki gatvės yra jūsų asmeninis rūpestis.

Kastuvo išsirinkimas. Kastuvų pasirinkimas šiais laikas – didžiulis. Jei įmanoma, nepatikėkite uždavinio nupirkti kastuvą kažkam kitam – išsirinkite ir nusipirkite pats. Atkreipkite dėmesį į:

Rankenos ilgį. Jis turi priklausyti nuo jūsų ūgio – jei esate aukštas, rinkitės ilgesnę rankeną, kad nereiktų ypač žemai susilenkti kasant. Ir atvirkščiai – jei esate žemas, tuomet neisrinkite ilgos rankenos, nes vargsite kasdami.

Kastuvo svorį. Sniegas taip gražiai krenta, lyg būtų besvoris, tačiau bet net ir maži vaikai žino, kad tai – apgaulė. Tad reikia įvertinti jėgas - jei kastuvas jums atrodo sunkus renkantis parduotuvėje, įsivaizduokite, kad su juo dar reikės kasti sunkų sniegą. Galite rinktis lengvesnį, plastmasinį kastuvą, tačiau metaliniai yra patvaresni ir atlaiko didesnį krūvį.

Kasimo ploto suplanavimas. Jei pradėsite kasti nemąstydami ir nuo bet kur, gali atsitikti taip, jog galiausiai suprasite sukasę krūvą sniego pačioje svarbiausioje važiuojamojoje dalyje ar užblokavę išvažiavimą iš garažo.

Teisingi judesiai. Sniego kasimas – fizinis darbas, tad, jei netaisyklingai judėsite, galite pakenkti nugarai.

* Pabandykite sniegą ne kelti, o stumti, kiek tik įmanoma – taip mažiausiai apkrausite stuburą.

* Negalima lenkti nugaros – sulenkite kelius, pritūpkite, stodami kelkite kastuvą.

* Panaudokite pagrindinius raumenis, siekiant padėti išlaikyti jūsų stuburą kuo mažiau apkrautą.

* Nekabinkite kastuvu iškart visos metrinės pusnies – kaskite sluoksnis po sluoksnio.

* Kaip ir bėgime ar kitoje ištvermės reikalaujančioje sporto šakoje - nepamirškite kvėpuoti!

* Neužsimokite viską atlikti vienu ypu. Darykite pertraukėles, mėgaukitės buvimu gryname ore.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis