Metalinė tvora: privalumai bei trūkumai

Tvora – individualaus namo sklypo dalis, atliekanti kelias svarbias funkcijas: estetinę, saugumo bei privatumo. Metalinės tvoros yra ilgaamžės tvoros, pasižyminčios rūšių įvairove. Tad kokie yra šių tvorų pliusai bei minusai?

Privalumai

Ilgaamžiškumas

Metalinė tvora – tvora pagaminta iš patvaraus ir atsparaus metalo, todėl ieškantiems ilgaamžiškumo ir tvirtumo ši tvoros rūšis pasirodys itin patraukli. Tokią tvorą yra sunku sulaužyti, ji yra laikoma viena stipriausių tvorų.

Metalinė tvora taip pat yra atspari įvairiems atmosferos reiškiniams. Tokio tipo tvora yra cinkuojama bei dažoma gamykliniu milteliniu dažymu, todėl jos danga yra apsaugota nuo ultravioletinių spindulių, ji sunkiai pasiduoda korozijai. Taip pat reikia paminėti, kad metalinės tvoros priežiūra – be galo paprasta, užtenka retsykiais nuplauti, kad nesikauptų dulkės. Kitas šios tvoros privalumas – dauguma metalinių tvorų yra lengvai įrengiamos, šiandien smarkiai išpopuliarėjo surenkamas tvoros pamatas, kai monolitinis bortas tiesiog įstatomas po tvoros segmentais.

Dizaino įvairovė

Metalinės tvoros paprastai yra estetiškai patrauklios bei derančios su kitomis individualaus namo aplinkoje esančiomis medžiagomis (mediena, akmeniu). Jų dizaino įvairovė yra tikrai nemaža, todėl ką nors tinkamo sau ras tiek modernaus namo savininkai, tiek klasikinio dizaino namo savininkai.

Tokia įvairovė yra įmanoma todėl, kad metalas yra puiki medžiaga įvairių formų išgavimui. Galima rinktis lengvai atrodančių konstrukcijų tvoras, puoštas ornamentais, gėlių fragmentais, kurios atrodo labai elegantiškai. Taip pat galima rinktis šiuolaikiško, griežto dizaino, modernias metalines tvoras. Beje, metalinę tvorą galima dažyti, tad galima pasirinkti ne tik tvoros formą, bet ir spalvą. Specialistai sako, kad tvoros iš lieto arba kalto metalo, kaip jokios kitos tvoros, padeda išryškinti vietovės reljefo kontūrus.

Shutterstock

Trūkumai

Kaina

Kadangi metalinių tvorų įvairovė yra tikrai nemaža, jų kainos yra nevienodos. Kaina priklauso nuo daugelio aspektų: medžiagos, dizaino, padengimo, gamintojo ir t.t.. Tačiau paprastai ši tvorų rūšis yra ganėtinai brangi. Metalinės tvoros dažniausiai yra brangesnės už plastikines bei medines tvoras. Pati brangiausia metalinė tvora – kalto metalo tvora, tokia tvora yra labai estetiška, patvari ir prabangi.

Privatumo trūkumas

Jeigu renkantis tvorą privatumas yra prioritetas, tiks ne visos metalinės tvoros. Dėl metalinių tvorų dizaino ir konstrukcijos, individualaus namo kiemas yra ganėtinai gerai matomas pro tokią tvorą, o tai mažina privatumo jausmą. Tokiu atveju, papildomui privatumui sukurti, šią tvorą galima paversti atrama šalia jos augantiems augalams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis