5 patarimai, kad sniegą nukasti būtų lengviau

Sniego – didesniais ar mažesniais kiekiais – iškrinta kasmet, todėl tikrai žinote, kad jį reikės nukasti ir turite įrankius tam padaryti. Vis dėlto, tik prireikus pasidarbuoti kastuvu iš peties imame apie tai mąstyti – kaip šiomis dienomis, kai šalčio ir sniego gamta nepagailėjo. Kokių dalykų svarbu nepraleisti pro akis vaduojant savo kiemą nuo sniego?

Neatidėliokite darbo

Pagrindinis patarimas, palengvinsiantis sniego kasimą, – imtis šio darbo dar sningant arba tik nustojus snigti. Taip nepaliksite visko paskutinei minutei, o paskirstysite darbą protingais intervalais. Šviežiai iškritęs sniegas bus puresnis ir jį kasti bus lengviau nei susispaudusį, be to, reikės kilnoti mažesnį svorį.

Palengvinkite sau darbą

Nesvarbu, kokį kasimo metodą naudojate – rankinį ar mechaninį – prieš pradėdami kasti sniegą venkite važiuoti automobiliu arba vaikščioti per sniegą. Kaip jau minėta, suspaustą sniegą nuvalyti kur kas sunkiau.

Kad sniegas neliptų prie kastuvo, jį galima padengti purškiamo aliejaus sluoksniu.

Stenkitės pakaitomis kelti kastuvą dešine ir kaire ranka, kad ne taip greitai pavargtumėte.

Jeigu sniegas šlapias ir sunkus, stenkitės rečiau kelti kastuvą į viršų, daugiau stumti jį pažeme.

Norint vienu metu nustumti daugiau sniego, galima įsigyti sniego stumtuvą, kuris būna platesnis nei paprastas kastuvas ir ypač rekomenduotinas didesniems kiemams valyti. Juo patogiai nuvalysite ir platesnį taką ar kelią.

Shutterstock nuotr.

Daugiau apie kastuvo pasirinkimą skaitykite čia.

Darykite teisingus judesius

Paėmę kastuvą į rankas, pritūpkite ir keldami svorį stenkitės, kad daugiau apkrovos tektų kojoms. Taip apsaugosite nugarą nuo pavojingų sužeidimų. Jeigu prisnigta gausiai, nebandykite visko pakelti vienu kartu – kaskite sniegą sluoksniais.

Išsirinkite tokį įrankį, kuris atitinka jūsų jėgas. Jei esate mažo ūgio, rinkitės lengvesnį kastuvą trumpesne rankena. Stenkitės nepersitempti.

Nekraukite sniego bet kur

Numatykite vietą, į kurią dėsite nukastą sniegą. Jo nepatartina krauti prie namo pamatų ar sienų – tirpstantis ir vėl šąlantis sniegas gali pakenkti pamatams. Ir dar: tirpstantis sniegas tikrai ne pati geriausia kompanija medžiui.

Panaudokite nukastą sniegą

Nukastas sniegas gali būti naudingas jūsų sodo augalams. Užkloti sniego danga, jie bus apsaugoti nuo šalčio, lengviau peržiemos. Tik nevertėtų tam tikslui naudoti sniego, į kurį buvo berta druskos ar kitų mišinių ledui tirpinti. Apskritai, nenorint teršti aplinkos, nuo slidumo patartina naudoti smėlį, o ne druską, nes ši kenkia dirvožemiui ir augalams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis