Netikėtas sprendimas: derlius dera ne tik šiltnamyje, bet ir „šiaudų vazose“

Šį pavasarį Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ (Pivašiūnų seniūnija, Alytaus rajonas) pastatytame šimtmečio šeimų šiltnamyje jau dera pirmasis derlius. Šiltnamio idėjos autorė bendruomenės „Šilaičiai“ pirmininkė Dalia Kazakevičienė džiaugiasi, kad sumanymas – užauginti daržovių derlių ir juo dalintis su Pivašiūnių seniūnijoje esančiomis socialinėmis įstaigomis, padėti bendruomenės nariams ugdyti socialinius įgūdžius – sėkmingai įgyvendinamas.

„Bendruomenės šiltnamyje jau dera agurkai ir pomidorai. Ekologiškų daržovių įsigijo Mikalavo kaimo gyventojai, Alytaus rajono savivaldybės darbuotojai“, – sakė D. Kazakevičienė. „Daržoves jau pradėjome konservuoti taip, kad stiklainiuose jos būtų sudėliotos Lietuvos trispalvės raštais. Tai bus bendruomenės „Šilaičiai“ 100-mečio dovana Lietuvai“, – kalbėjo pirmininkė, pažymėjusi, kad konservuotos daržovės keliaus į Pivašiūnų senelių globos namus, Vaikų dienos centrą.

Bendruomenė turi ne tik šiltnamį, kuriame auga agurkai ir pomidorai, bet originaliai – šiaudų rulonuose, kaip patys sako „šiaudų vazose“, augina cukinijas, moliūgus ir gėlės. Neįprastas trispalves „lysves“ parūpino bendruomenės narys Albinas Žaliaduonis, o bendruomenės moterys dalį šiaudų pašalino, pripylė žemių ir pasodino cukinijų bei moliūgų, gėlių sodinukus. „Auginamų daržovių derlius žada būti neblogas“, – tvirtino bendruomenės pirmininkė D. Kazakevičienė.

Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ informacija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis