Vidaus durų pasirinkimas: medžio masyvo durys

Medinės, faneruotos, laminuotos, plastikinės ar popierinės? Durų pasirinkimas išties platus ir išsirinkti tinkamiausią ir finansiškai patraukliausią variantą sudėtinga. Visgi, su šiuo sprendimu susiduria visi, kurie stato ar remontuoja namus.

Praėjusiais metais ir mums teko spręsti šią problemą. Statybų pradžioje buvome nusprendę, kad vidaus duris rinksimės nebrangias ir čia galėsime sutaupyti šlamančių kitiems darbams. Tačiau tas pigumas tik sąlyginis ir viską sudėjus išeina ne tokia jau maža suma. Dauguma prekybos centrų prekiauja lenkiškomis, rusiškomis, baltarusiškomis durimis. Vienos laminuotos, kitos faneruotos, trečios pagamintos iš presuoto kartono. Ilgaamžiškumą labiausiai lemia tai, iš ko durys pagamintos ir, žinoma, gamintojų darbo kokybė.

Presuoto kartono ir plėvele laminuotas duris atmetėme iš karto, nepatiko jos mums – lengvos, jokio tvirtumo, medžiagos prastos, o ir parduotuvėse rastos turėjo ryškių nusidėvėjimo požymių. Kaip jos atrodys po kelių metų – didelis klausimas. Nors, turint labai ribotą biudžetą, kelerios durys atrodė visai neblogos.

Apsisprendėme, kad imsime faneruotas medines duris ir greičiausiai iš kaimyninės paskutinės Europos diktatoriškos valstybės, kuri ne tik traktorius gamina, bet ir duris. Kaina normali, kokybė irgi, tačiau… kaip ir visos durys, jos parduodamos dalimis. Varčios kaina + apvadai + rėmas + rankenos + slenkstis, jei jis reikalingas. Summa summarum, kaina nedaug mažesnė nei medžio masyvo durų, kurias galiausiai ir pasirinkome.

Medinių durų pasirinkimas irgi gana didelis: eglinės, pušinės, alskninės, ažuolinės, uosinės. Pigiausios yra eglinės ir pušinės. Alksninės – toks, galima sakyti, viduriukas, nedaug prastesnis nei uosio ir ąžuolo durys. Bet alksnis turi savybę su laiku pradėti keisti spalvą, raudonuoti – to išvengti galima tik padengus viską tamsesniais dažais ar beicu.

Taigi, sudėję visus pliusus ir minusus, paskaičiavę pinigus, nusprendėme, kad statysime uosines duris pirmame namo aukšte (iš viso 3 durys), o antro aukšto durims – taupysime :) (jas įsidėjome po pusės metų).

Apsilankėme gamintojo dirbtuvėse – įspūdis geras, šiuolaikiška technika, dažymo kameros, dauguma gaminių eksportuojama. Pati gamyba truko apie savaitę, tačiau eilė didelė ir pirmąsias duris gavome tik po 3 mėnesių. Durys buvo sumontuotos per gerą pusdienį, slenkstis vienintelėse tambūro duryse paslėptas ir vizualiai nematomas. Jis atsidaro tik tada, kai durys yra varstomos. Durų rankenas rinkomės kuo paprastesnio dizaino. Tonuoti stikliukai dėti tam, kad minimaliai praleistų šviesą, nors kurį laiką svarstėme dėti visiškai lygias, aklinas duris.

Po metų eksplotacijos jokių trukumų nepastebėjome. Ne viskas pigu, kas atrodo pigu, tad kartais geriau pataupyti ir įsigyti kokybišką gaminį, kurį naudosite ne vieną dešimtmetį.

Šaltinis: iknamai.blogspot.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis