Tarpų tarp vonios plytelių dengimas silikonu

Silikoninis hermetikas – tamprus gaminys, kuris gali būti naudojamas vonios ar dušo plytelių tarpams sandarinti.

Laikui bėgant silikonas keičia spalvą – tamsėja. Taip pat kartais nuo drėgmės gali atsirasti mažos pilkos dėmelės. Jei jau atėjo laikas atnaujinti tarpelius tarp plytelių, seną silikoną teks pašalinti ir užsandarinti nauju.

Silikono negalima lieti ant senojo – neatrodys gražiai, o ir naujasis gali netinkamai prilipti ant senojo. Aštriu peiliuku suraižykite tarpeliuose esantį silikoną, jis turėtų pats ir iškristi. Jei kažkiek jo liko – pašalinkite, tik saugokitės ir neapibraižykite plytelių. Taip pat likučius galite nuvalyti specialiu silikono valikliu. Jis taip pat parduodamas su aplikatoriumi – tiesiog išspauskite kaip dantų pastos tūtelę, palaukite laiką, nurodytą instrukcijoje ir nuvalykite. Patogu šalinti su šveičiamąja virtuvine kempinėle. Pašalinkite visus likučius, tarpeliai turi būti visiškai švarūs. Nusausinkite.

SANDARINIMAS.

Jums reikės silikoninio hermetiko („švirkšto“). Tiesiai, lygiai ir tvarkingai užtepti siaura linija būna nelengva. Silikonas yra labai lipnus. Kad kuo lygiau užteptumėte, naudokite lipnią juostelę – užklijuokite plyteles virš ir žemiau tarpelio, kurį sandarinsite. Taip padarysite „tunelį“, kurį užpildysite silikonu. Geriau rinkitės storesnę lipnią juostelę – nubrėšite lygesnę liniją.

Nupjaukite aplikatoriaus galiuką maždaug 45 laipsnių kampu. Patarimas: iš pradžių nupjaukite patį galiuką kuo mažiau ir pabandykite tepti – jei tarpeliai yra siauri, reikės ypač plonos juostelės. Jei juostelė bus per siaura tarpeliui, pjaukite galiuką dar, kol atitaikysite juostelės storį pagal tarpelius.

Iš pradžių pasibandykite tepti ne tarpelyje, o ant kito paviršiaus, tarkime, kartono gabaliuko – reikėtų pajusti, kokiu stiprumu spausti ir kokiu greitumu traukti ranką – tai ir yra visa kokybiškų, lygių linijų paslaptis.

Kai užpildysite tarpelį, reikės išlyginti juostelę, kad neliktų pūslelių ar oro burbuliukų. Lipnią juostelę nuplėškite. Jei plėšiant atsiplėšė ir silikono juostelės gabalėlis – braukdami drėgnu pirštu prilipinkite jį į vietą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis