Švitrinis popierius ir jo panaudojimo būdai

Švitrinis popierius – gerai žinoma, efektyvi ir dažnai naudojama apdailos darbų priemonė. Šis funkcionalus popierius susideda iš trijų dalių: pagrindo, klijų ir šveitimui skirtų grūdelių, kurie būna skirtingo dydžio. Grūdelių dydis nulemia šios pagalbinės medžiagos šiurkštumą, galima rinktis nuo labai švelnių iki šiurkščių variantų. Toks popierius yra parduodamas lapų, juostos, diskų ir diržų forma. Tad kokie yra praktiški šio popieriaus panaudojimo būdai?

Medienos šlifavimas. Į glotniai atrodančią medieną švelniu paviršiumi ne tik gera žiūrėti, bet ir ją liesti. Švitrinis popierius yra skirtas būtent šiam efektui išgauti – pašalinti medienos atplaišas ir išlyginti jos paviršių. Medienos paruošimas dažymui – vienas dažniausių švitrinio popieriaus panaudojimo būdų. Ant nušlifuoto ir švaraus paviršiaus dažai laikosi geriau, taip jie nėra švaistomi ir atrodo tvarkingai bei estetiškai. Nudažius medieną, dažus taip pat galima švelniai nušlifuoti, kad gautas efektas atrodytu aptakiai ir elegantiškai.

Metalo poliravimas, rūdžių pašalinimas. Švitrinis popierius gali būti naudojamas ne tik medienos ir dažų šlifavimui, bet ir metalinių paviršių poliravimui. Tai praktiškas būdas rūdims pašalinti nuo metalinių įrankių, kol geležies oksidas jų nesugadino. Taip pat šią priemonę galima naudoti žirklių aštrinimui bei valymui, jums tereikia švitrinio popieriaus lapą į mažus gabalėlius sukarpyti žirklėmis, kurias norite atnaujinti.

Skiedinio valymas tarp plytelių. Plytelių tarpų valymas kartais gali būti varginantis ir daug laiko reikalaujantis užsiėmimas. Švitrinis popierius – greitas ir efektyvus būdas tarpams tarp plytelių valyti. Švelniai trindami vietas tarp plytelių, rezultatą pastebėsite jau po kelių minučių ir nereikės į pagalbą pasitelkti jokių cheminių valymo priemonių.

Paviršiaus šiurkštinimas jo geresniam sukibimui. Švitrinis popierius gali būti naudojamas paviršių šiurkštinimui. Pavyzdžiui: šį popierių galite naudoti naujų batų padų šiurkštinimui, kad šie nebūtų slidūs ir geriau sukibtų su žeme.

Pūkų nurinkimas. Netikėtas šios medžiagos panaudojimo būdas – pūkų nurinkimas. Jeigu ant jūsų baldų ar drabužių renkasi pūkų gumuliukai, juos galima pašalinti švelniu švitriniu popieriumi. Svarbu gumuliukus valyti švelniais judesiais, braukiant tik per pūkelius, vos liečiant patį audinį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis