Stumdomos durys: pliusai bei minusai

Stumdomos durys interjere tradiciškai yra siejamos su azijietišku interjero dekoru. Tokios durys sukuria elegantišką ir erdvės neapsunkinantį perėjimą iš vienos erdvės į kitą. Šiandien galima rinktis iš nemažos jų stiliaus ir medžiagiškumo įvairovės. Jeigu kyla klausimas, ar verta tokias erdvę tausojančias duris įsirengti savo namuose, pristatome svarbiausius stumdomų durų privalumus bei trūkumus.

Stumdomų durų privalumai


*Erdvės tausojimas. Stumdomos durys vizualiai atrodo labai lengvai. Jos neužima papildomos vietos, kaip, pavyzdžiui, masyvo durys, kurios atsiveria į kambario vidų ar išorę, yra gerai matomos ir turi atitinkamą vizualinį tūrį. Todėl stumdomos durys yra itin geras pasirinkimas namuose, kuriuose yra nedaug vietos.



*Estetiškas namų akcentas. Stumdomų durų pasirinkimas yra iš tiesų nemenkas, galima rasti įvairius interjero stilius atitinkančius dizaino variantus: kaimiškas (angl. rustic) duris, industrinės stilistikos duris, duris su azijietiškais motyvais, klasikines bei modernias duris. Taip pat išskirtinis yra pats durų judėjimas (t.y. slankiojimas), jis sukuria elegancijos ir vientisumo su erdve įspūdį. Beje, tokios durys interjerui gali suteikti papildomą sluoksnį, kuris kuria erdvės gylio įspūdį.


*Vienas montavimas – dvi paskirtys. Kita išskirtinė šių durų savybė yra ta, kad jos atlieka dvi funkcijas. Uždaros stumdomos durys suteikia privatumo, o laikant jas atviras, jos tarytum praplečia erdvę, sujungdama du atskirus kambarius į bendrą erdvę.


Shutterstock


Stumdomų durų trūkumai


*Sudėtingas valymas. Šios durys nėra lengviausias variantas, kai ateina laikas jas valyti ir prižiūrėti. Dalys, kur slenka ir persidengia durys, nėra lengvai išvalomos. Be to, nešvarumai linkę įsikurti žemiau esančiose juostose.


*Garso izoliacijos trūkumas. Stumdomų durų garso izoliacija, palyginus su tradicinėmis durimis ar langais, yra santykinai maža.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis