Stiklo blokeliai: natūralios šviesos ir privatumo suderinimas

Stiklo blokelių populiarumas interjero kontekste yra gan nepastovus. Kartais jie būna beveik visai užmirštami, o kartais – tokie madingi, kad sunku surasti interjero leidinį be jų fotografijų (pavyzdžiui, be jų sunku įsivaizduoti 1940-tuosius arba 1980-tuosius). Dėl stiklo blokelių galios suderinti natūralią šviesą ir privatumą, nesunku nuspėti, kad greitu metu jie vėl atras sau vietą šiuolaikiniuose interjeruose.

Kuo yra ypatingi stiklo blokeliai interjere?

Privatumas yra pagrindinė priežastis, kuri lemia šios medžiagos populiarumą. Kadangi stiklo blokeliai praleidžia pakankamą šviesos kiekį, tačiau nėra peršviečiami, jie jau daug metų yra naudojami vonios kambariuose. Blokelius vonioje populiaru naudoti vietoj lango arba kaip dušo sienelę. Taip pat ši medžiaga gali pasitarnauti kaip pertvara, kuri atskiria tualetą nuo likusios vonios dalies.

Shutterstock

Tačiau nereikėtų galvoti, kad stiklo blokeliai tinka tik voniai. Šią medžiagą galima naudoti vietoj gipskartonio pertvaros ir taip sukurti įdomia interjero apdailos detalę.

Arba iš blokelių galima padaryti langą tokioje vietoje, kur permatomo stiklo dėti nesinori, nes, pavyzdžiui, kitoje sienos pusėje stovi kaimynų namas ir pan.

Shutterstock

Kaip pasirinkti stiklo blokelius?

Šiandien renkantis stiklo blokelius, gamintojai nesiūlo tik standarto. Yra galimybė rinktis iš skirtingų faktūrų, dydžių, spalvų. Kadangi tokie blokeliai yra stikliniai, juos nesudėtinga papildomai dekoruoti, ant jų galima perkelti piešinius arba nuotraukas.

Renkantis patį blokelį, reikia įvertinti jo skaidrumą ir šviesos laidumą. Skaidresni blokeliai, kadangi yra labiau permatomi, labiau tinka vidinėms pertvaroms. Norint maksimalaus privatumo, reikia rinktis mažiau skaidrius stiklo blokelius.

Kitas aspektas į kurį vertą atsižvelgti – akustinės savybės. Ši blokelių savybė yra aktuali statant užbaigtas vidines pertvaras arba didesnius išorinių sienų fragmentus.

Jeigu stiklo blokeliai bus skirti didesniam išorinės sienos fragmentui, taip pat reikia atsižvelgti į jų šilumos izoliacines ir šilumos laidumo savybes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis