Priežastis, dėl kurios verta nenuleisti vandens tualete

Siekdami užkirsti kelią vandenyje gyvenančių kenksmingų bakterijų dauginimuisi bei plitimui ir sutaupyti klozete nuleidžiamo vandens kiekį, ūkiški žmonės pataria vandenį tualete nuleisti kuo rečiau. Šiam tikslui įgyvendinti galima pasitelkti kelis itin naudingus patarimus: į klozetą nemesti maisto atliekų bei asmens higienos priemonių ir nenuleisti vandens nusišlapinus.

Vandens taupymo būdai

Žmonės, kuriems ideali švara nėra didžiausias prioritetas buityje, pateikia štai tokį problemos sprendimo būdą – nusišlapinus nenuleisti vandens į klozetą. Jie tikina, kad šlapimas yra sterilus, todėl žmogui nepakenks, jei kelioms valandoms bus paliktas klozeto vamzdyje. Internetiniame tinklalapyje „Takprosto.cc“ skelbiama informacija iš dalies patvirtina, kad šiuose žodžiuos yra tiesos – sveiko žmogaus šlapimas iš tikrųjų yra sterilus ir nekenksmingas. Vis dėlto nėra aišku, kaip tokiais atvejais išvengti itin nemalonaus kvapo tualete.

Tačiau nevertėtų nuliūsti anksčiau laiko – egzistuoja alternatyvus problemos sprendimo būdas. Santechniką išmanantys ir įvairius pasidaryk pats projektus mėgstantys asmenys, patys gali sumeistrauti specialų panaudotam vandeniui skirtą nutekamąjį lataką, vedantį tiesiai iš praustuvo į unitazą. Kitas rekomenduojamas vandens taupymo būdas - spausti mažesnį ant klozeto esantį vandens nuleidimo mygtuką, jei ant jūsų klozeto jų yra du. Jei vis tik ant jūsų klozeto mygtukas yra tik vienas, patartina jį spausti kuo silpniau.

Siekdami tualete palaikyti idealią švarą, būtinai pasinaudokite štai šiomis itin naudingomis rekomendacijomis.

Tualeto higiena: užkirskite kelią mikrobų plitimui

Retai kada pagalvojame apie procesus, vykstančius klozete po įprastinio vandens nuleidimo, o vyksta štai tokie, ne itin malonūs ir verčiantys imtis atsargumo priemonių, dalykai: bakterijos, kurių itin gausu žmogaus fekalijose(žarnyno lazdelės, stafilokokai ir daugybė kitų), skrieja į visas puses atstumu, kuris gali pasiekti net tris metrus. Jei jūsų namuose vonia ir tualetas įrengti toje pačioje patalpoje, naudinga žinoti, kad šios bakterijos paprastai apsigyvena ant asmens higienos priemonių: dantų šepetėlių, skustukų ir rankšluosčių. Siekdami apsisaugoti nuo kontakto su kenksmingomis bakterijomis, nepamirškite visada nuleisdami vandenį uždaryti klozeto dangčio. Taip pat rekomenduojama dantų šepetėlius ir skustukus laikyti jiems skirtuose specialiuose dėkluose.

Atsikratykite rūdžių

Naudokite actą ir jodą: 200 g acto pašildykite iki 40-50 laipsnių temperatūros, tada įpilkite vieną arbatinį šaukštelį jodo. Šiuo mišiniu tepkite nešvarų paviršių, o likučius supilkite į klozetą. Priemonę palikite veikti per naktį.

Išlaikykite klozeto baltumą

Norėdami, kad klozetas nuolatos atrodytų naujas ir baltutėlis, galite pasitelkti acto, arbatmedžio aliejaus ir sodos kombinaciją: tiesiai į klozetą supilkite pusę stiklinės sodos, 10 arbatmedžio aliejaus lašų ir acto. Palaukę keletą minučių, gerai išvalykite klozetą šepečiu ir nuleiskite vandenį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis