Plytelių rūšių įvairovė – kaip nepaklysti?

Ar esate pagalvoję, kad plytelių rūšių pasirinkimas parduotuvėje yra beribis? Kai užpuola neviltis, gali atrodyti, kad šį sprendimą verčiau palikti specialistui. Iš tiesų, kai prekyboje yra tokia daugybė plytelių rūšių bei dizainų, nėra lengva nuspręsti, kuris variantas jums būtų praktiškesnis.

Keraminės plytelės

Tai yra molio pagrindo plytelės, kurios yra kaitinamos didelėse temperatūrose, tam, kad įgautų patvarumo bei atsparumo dėvėjimuisi. Plytelės paviršius paprastai būna glazūruotas, tai jai suteikia blizgesio.

Dėl šio tipo dangos jas tai pat labai paprasta valyti. Neglazūruotas plyteles patartina sandarinti, kad klojant skiedinys jų nepadengtų dėmėmis. Paprastai keramikinės plytelės naudojamos kaip sienų danga virtuvėse ar vonios kambariuose, tačiau gali būti naudojamos ir kitose patalpose.

Akmens masės plytelės

Vizualiai šio tipo plytelės atrodo labai estetiškai, tačiau bėdų dali kilti jas klojant ir prižiūrint. Akmens masės plytelės gaminamos įvairių storių bei dydžių. Šio tipo plytelės yra atsparios temperatūros pokyčiams bei trinčiai.

Plytelės parduodamos glazūruotais, poliruotais ar grublėtais (atspariais slydimui) paviršiais. Taipogi jos yra itin laidžios šilumai. Plytelės privalo būti klojamos ant lygaus paviršiaus, antraip gali lūžti.

Mozaikinės plytelės

Kadangi yra atsparios drėgmei bei lengvai valomos, šios plytelės geriausiai tinka vonios kambariams, virtuvėms. Jos puikiai tinka išskirtiniam interjerui sukurti, taipogi puikiai dera prie keramikinių plytelių. Mozaikinėmis plytelėmis išklotos sienos atrodys moderniai, patalpos atrodys erdvesnės. Jomis ant sienų galima sukurti išskirtinius paveikslus ar reljefus.

Natūralaus akmens plytelės

Iš įvairių uolienų pagamintos plytelės gali būti geras pasirinkimas kuriant išskirtinį interjerą. Jos labai atsparios ir gerai atrodo, prastai dyla, atlaidžios įbrėžimams, tačiau jų kaina dažniausiai yra jų trūkumas – tokios plytelės yra palyginti brangios. Šios rūšies plytelės gaminamos iš tokių medžiagų kaip marmuras, travertinas, kalkakmenis ir kitos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis