Pirties grindų įrengimas: 4 svarbios pastabos

Įrengiant pirtį reikia skirti atskirą dėmesį pirties grindims. Žymiai didesnis drėgnis ir specifinė eksploatacija lemia tai, jog net jeigu be problemų susidėjote grindis visuose savo namo kambariuose, pirtyje reikės kiek kitokių sprendimų.

Patogiausias sprendimas. Garinėje pirtyje bei prausykloje efektyviausias sprendimas yra betoninės grindys, padengtos plytelėmis ar medinėmis grotelėmis. Dažniausiai betoninių grindų storis yra apie 4-5 cm, bet po juo būtinai daromas 10-15 cm žvyro arba smėlio sluoksnis. Prieš dedant grindis, pirtyje bei prausykloje reikia įrengti vandens nutekėjimo sistemą.

Medinės grindys. Kitas variantas yra pilnai medinės grindys. Jos gali būti nepralaidžios arba pralaidžios vandeniui, tačiau pirmasis tipas nėra itin praktiškas, todėl nepopuliarus. Pralaidžių grindų lentas reikia įrengti taip, kad tarp jų liktų 4-5 mm tarpeliai.

Abiem atvejais vandeniui reikia kur nors nutekėti. Tuo atveju, jei grindys daromos su tarpeliais tai padaryti nesunku, kadangi tarpeliai tam ir daromi, kad pro juos vanduo subėgtų į po pirtimi esantį gruntą. Taip pat toks būdas leidžia pagerinti ventiliaciją, kadangi šaltas oras gali įeiti pro grindis.

Įrengiant grindis be tarpų būtinas trapas, taip pat pirčiai reikės daugiau priežiūros, greičiau pūna tokių grindų mediena.

Danga. Pasirinkus tradicines grindis, jas galima iškloti plytelėmis arba rinktis medines groteles. Skirtingai nuo gultų ir apdailos, kur dažnai pasirenkami lapuočių medienos sprendimai (liepa, juodalksnis, drebulė, tropinė mediena), grindims patartina rinktis spygliuočius, iš kurių bene geriausias pasirinkimas yra maumedis, mat jis yra ilgaamžiškiausias ir mažiausiai bijo drėgmės. Vis dėlto, kadangi jis taip pat ir brangesnis, neretai grindims pasirenkama pušies ar eglės mediena. Spygliuočiai yra atsparesni, be to, grindys yra vėsiausia garinės vieta, tad per didelė šiluma neturės jokių neigiamų padarinių (kai kas bijo, kad eglė ar pušis nuo šilumos ims sakuotis).

Pamatų tipas. Grindų tipas priklauso nuo jūsų pačių apsisprendimo, tačiau jį gali lemti ir pamatų tipas. Paprastai medines grindis su tarpais lengviau įrengti esant poliniams pamatams, betoninės grindys idealios įsirengiant juostinius. Savo ruožtu, pamatų pasirinkimą nulemia gruntas, tačiau taip pat ir pirties statybinė medžiaga - statant iš storesnių tąšų, didesnė tikimybė, kad teks rinktis juostinius pamatus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis