Per kiek laiko surūdys jūsų varžtai?

Rūdimis apėję tvirtinimo elementai neatrodo patikimai ar estetiškai. To galima išvengti ar bent jau atidėti, laikantis trijų paprastų patarimų

Taigi, į ką reiktų atkreipti dėmesį, renkantis bet kokį statybos produktą? Pirmiausia, tai ne kaina, bet kainos, kokybės ir firmos ženklo žinomumo santykis.

1. Nesirinkite visiškai nežinomų firmų produktų, nesvarbu, kaip gražiai jie beatrodytų. Jei renkatės mažiau žinomos firmos produkciją, prieš pirkdami paieškokite informacijos apie produktą, kurį ruošiatės įsigyti. Bent kiek žinomesnis ženklas reiškia tai, kad firmai rūpi jos veikla, nesivaikoma vienadienių sprendimų, tad ir produktų kokybė greičiausiai bus geresnė.

2. Produkto kokybė yra labai svarbus aspektas. Greičiausiai bet koks medvaržtis nepradės rūdyti per metus, jei jį įsuksite į vidinę sieną. Tačiau, jei aplinkos sąlygos bus bent kiek ypatingesnės, prastesni produktai netruks priminti apie save. Įsigyjant prekę, stenkitės sužinoti ar ji yra serfikuota. 

Sertifikacija nebūtinai turi būti atlikta Lietuvoje, tačiau sertifikacijos nebuvimas reiškia tik vieną - jūs perkate katę maiše. Nenorite turėti tokių varžtų kaip nuotraukoje? Tuomet prieš pirkdami statybines medžiagas, pasižiūrėkite, koks ar kokio storio apsauginiu sluoksniu padengtas perkamas produktas.
Metaliniai produktai dažniausiai būna pagaminti iš nerūdijančio plieno arba cinkuojami. Cinko sluoksnis skirtas apsaugoti plienines detales nuo aplinkos poveikio. Aplinkos poveikį galima nusakyti remiantis LST EN ISO 12944 - 2 standartu:

Statyba jums nuotr.

Vidaus patalpoms skirtų produktų padengimas cinku dažnai gali siekti vos 5µm. Jei tokį produktą naudosite konstrukcijoms lauke, cinko apsauginis sluoksnis, priklausomai nuo aplinkos koroziškumo, visiškai išnykti gali per 2-7 metus. O jei plieninį elementą, padengtą 5µm cinko sluoksniu, naudosime pastatui prie jūros, pirmieji korozijos požymiai gali atsirasti jau po vienerių metų. Korozijos atsiradimą taip pat pagreitina didelė santykinė drėgmė, kondensacija, teršalai ant paviršių. Taigi, įsigijus patį pigiausią ar tiesiog nepritaikytą naudojimo paskirčiai produktą, iškyla rizika, kad jau po poros metų gali atsirasti nemažai vietų, kurias teks tvarkyti.

3. Net ir įsigijus aukščiausios kokybės produktą, jį reikia teisingai įrengti. Neretai statybose pasitaiko, kad medvaržčius, kaiščius, kitas detales bando "įstatyti" į projektinę padėtį naudojant įvairiausius statybinius įrankius. Dažna tokios improvizacijos pasekmė - nutrintas apsauginis sluoksnis ir iškart prasidedanti korozija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis