Patarimai naujokams: kaip suklijuoti plyteles aplink įvairias kliūtis?

Nelygūs paviršiai ir vamzdžiai itin trukdo, kai stengiatės kuo gražiau ir lygiau suklijuoti plyteles. Kaip juos apeiti, kad sienoje neliktų plikų, neužklijuotų plotų?

Sienos kampas arba lango siena

* Išsimatuokite atstumą nuo paskutinės priklijuotos plytelės iki sienos kampo ar lango rėmo. Nepamirškite, jog apie 2-3 mm užims tarpelis tarp plytelių. Atsižymėkite kiekvienos reikiamos plytelės du taškus – tiek viršuje, tiek apačioje, nes sienos gali būti nelygios, tuo pačiu – ir plytelių gali reikėti ne visiškai lygių.

* Sujungdami abu taškus ant plytelės nubrėžkite pjūvio vietą.

* Nupjaukite ir priklijuokite reikiamą plytelę.

Aplink vamzdžius

* Jei vamzdis yra ganėtinai didelis, platus, plytelė dengia tik vienu galu, gali tekti darytis popierinį trafaretą. Iškirpkite iš popieriaus plytelės dydžio formą, užkiškite už vamzdžio, perlenkite ties ta vieta, kur reiks nupjauti plytelės gabaliuką. Nukirpkite.

* Uždėkite šabloną ant plytelės ir pieštuku pasižymėkite pjūvio vietą. Nupjaukite.

* Jei vamzdis nėra toks didelis ir eina tiesiai per plytelės vidurį, pridėkite plytelę šalia, atsižymėkite vamzdžio diametrą iš viršaus ir apačios.

* Tuomet pridėkite tą pačią plytelę vamzdžio apačioje, lygiai su paskutine priklijuotų plytelių eile, pasižymėkite vamzdžio abi puses, kairiąją ir dešiniąją.

* Sujunkite žymenis, kad gautumėte kvadratą.

* Galite pjauti ertmę ir klijuoti plytelę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis