Mediniai laiptai girgžda: kaip pašalinti šį defektą

Vienas iš nemaloniausių garsų namuose, kuris gali net gąsdinti, yra laiptų girgždėjimas, kai jais lipi. Ir ypač naktį, kai norisi tyliai nulipti, nieko nepažadinant, tas garsas, atrodytų, erzina labiausiai pasaulyje. Kreipėmės į laiptų meistrą, kad jis paaiškintų, kodėl laiptai girgžda, ir patartų, kaip pašalinti šį defektą.

Paklaustas, kodėl laiptai girgžda ir kaip pašalinti šį garsą, meistras, kuris kasdien gamina medinius laiptus, atsakė, kad yra įvairių variantų, kodėl taip nutinka, tad ir spręsti šią problemą galima labai įvairiai.

Shutterstock nuotr.

Viena iš labiausiai paplitusių priežasčių yra ta, kad medžiaga nebuvo pakankamai sausa arba sujungimas yra per laisvas. Tokiu atveju sujungimo vietas galima patepti skystu muilu. Montuodamas laiptus meistras iš karto naudoja ūkinį muilą, nes taip laiptus daug lengviau surinkti ir jie po to negirgžda.

TAIP PAT SKAITYKITE: Girgždantys laiptai: pagrindiniai principai, kaip tai spręsti

Be to, reikia nuimti dangtelį, esantį ant varžto, ir varžtą priveržti, kartais gali prireikti priveržti ir papildomą varžtą. Taip pat galima naudoti klijus, jie padės dar geriau sutvirtinti laiptus – viskas priklauso nuo meistro ar Jūsų išradingumo ir nuo to, kiek norisi keisti pirminę laiptų išvaizdą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kokie laiptai gali būti vadinami saugiais?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis