Medienos šlifavimas: kokie įrankiai man padės?

Dailinti ir lyginti medienos paviršių galima paprastu švitriniu popieriumi, tačiau jeigu turite vieną iš šių elektrinių įrankių, darbas eisis kur kas greičiau. Tiesa, būtina turėti įgūdžių ir nepamiršti saugumo priemonių.

Šlifuoti medienos paviršius galite šiais elektriniais įrankiais:

Diskinis šlifuoklis;
• Ekscentrinis šlifuoklis;
• Juostinis šlifuoklis;
• Kampinis šlifuoklis;

Grindų šlifuoklis;
• Poliravimo įrankiai.

Diskinis šlifuoklis

Diskinį šlifuoklį naudoti reikia  patirties ir kontrolės, norint jį išlaikyti reikalingoje šlifavimui vietoje. Nepatyręs naudotojas gali lengvai sugadinti šlifuojamą daiktą. Taip pat labai sudėtinga išlaikyti šlifavimo kryptį pagal medienos pluoštą. Puiku tai, kad galite įsigyti guminį šlifavimo diską, kuris puikiai tiks prie standartinio elektrinio gręžtuvo, be to, yra gana pigus.Tačiau žymiai efektyvesnis įrankis yra ekscentrinis šlifuoklis.

Ekscentrinis šlifuoklis

Ekscentrinis šlifuoklis šlifuoja mažomis "aštuonetukų" figūromis. Tai yra puikiai kontroliuojamas įrankis, be to, sumažinsite atsitiktinių įbrėžimų tikimybę. Todėl šiuo prietaisu galima šlifuoti tiek skersai, tiek ir išilgai medienos pluošto, ant medienos esančių šakų vietų ir atplaišų. Trūkumas - ekscentriniu šlifuokliu sudėtinga pasiekti kampus, nes jo galvutė yra apskrita. Tačiau šį darbą puikiai atliks kitas prietaisas – kampinis šlifuoklis.

Kampinis šlifuoklis

Kampinis šlifuoklis veikia trikampiais ekscentriniais judesiais. Tai švelnus įrankis, su kuriuo tenka ilgai padirbėti, norint nušlifuoti daiktą. Dėl šios priežasties jis yra puikus apdailos įrankis. Pašalinti kampe esančias apnašas geriausia su grandymo įrankiu.

Juostinis šlifuoklis

Juostinis šlifuoklis yra panašus į obliavimo stakles. Tačiau vietoj mažos besisukančios geležtės jame yra abrazyvinė juosta. Šių juostų būna trijų pagrindinių rūšių: nuo labai stambios iki smulkios. Tai gana agresyvus įrankis, tačiau jis labai naudingas formuojant, šlifuojant plokščias lentas ir panašiai. Jis kelia daug triukšmo. Kai kurie modeliai yra sunkūs, tačiau svoris reikalingas spaudimui, kuris būtinas šlifuojant paviršių.

Grindų šlifuoklis

Yra du įrankiai, kurie yra būtini, jei norite nušlifuoti grindis. Tai yra didelis juostinis šlifuoklis, kuris atrodo tarsi žoliapjovė, bei besisukantis rankinis kraštų lyginimo įrankis.

Poliravimo įrankiai

Poliravimo įrankiai yra labai panašūs į besisukančius šlifavimo įrankius, tačiau vietoj abrazyvinių medžiagų juose yra naudojamas minkštas audinys. Įrankiai naudojami baigiamajame automobilio kėbulo taisymo etape bei yra naudingi poliruojant vaškuotą paviršių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis