Kokias grindis rinktis pagal gyvenimo būdą

Šiandien, kai grindų dangos rūšių pasiūla yra labai didelė, darosi sunku apsispręsti, kokios grindys yra tinkamiausios. Vienas iš būdų sumažinti šį ilgą sąrašą – atsižvelgti į savo gyvenimo būdą. Grindų danga, parinkta pagal namuose gyvenančius žmones ir jų poreikius, ilgą laiką išlaikys savo pradinį grožį.

Prieš pradedant rinktis grindų dangą, reikia gerai žinoti, kokio dydžio yra jai skirtas biudžetas. Skaičiuodami biudžetą atsižvelkite ne tik į patalpos kvadratūrą ir jums reikiamą grindų dangos kiekį, bet ir į tai, ar bus reikalingi paminkštinimai ar kitos medžiagos, klijuojamos po grindimis. Atsakę į visus su pinigais susijusius klausimus, turėtumėte sau užduoti dar keletą asmeniškų klausimų.

Kiek jūsų namuose gyvena žmonių? Ar turite mažamečių vaikų arba augintinių? Ar dažnai rengiate draugų pasibuvimus? Kokiai patalpai bus skirta grindų danga? Ar patalpa yra drėgna? Nepamirškite ir su estetine puse susijusių klausimų: koks jūsų namų interjero stilius? Kas jums vizualiai yra patraukliau: kiliminė danga, mediena, netradicinė medžiaga? Kokios grindų dangos formos ir spalvos jums patinka?

Shutterstock

Teikiantiems pirmenybę natūralumui ir kokybei. Natūralumas ir kokybė – savybės, dažnai siejamos su grindimis, pagamintomis iš medienos, kurios interjere atrodo itin jaukiai ir elegantiškai. Medinės grindys pasižymi ilgaamžiškumu ir gali būti atnaujinamos daug kartų, tačiau jos netinka drėgnoms patalpos, dėl savo savybės išsiplėsti ir susitraukti. Parketlentės - atsparesnė vandeniui, ekologiška grindų danga, kuri gali būti atnaujinama 2-3 kartus. Šios grindys paprastai rekomenduojamos namams, kuriuose nėra itin intensyvaus judėjimo.

Shutterstock

Norintiems atsparumo. Atspariomis grindimis yra laikomos: vinilinės grindys bei laminatas, kurioms nebaisu nei intensyvus judėjimas, nei drėgmė. Vinilinės grindys – labai atspari grindų danga, nereikalaujanti daug priežiūros, ji puikiai tinka namams, kuriuose yra ne vienas augintinis. Laminatas – taip pat atspari grindų danga, pasižyminti tuo, kad savo dizainu gali atkartoti kitos medžiagos raštą, pavyzdžiui: medienos, akmens, odos.

Shutterstock

Ieškantiems švaros ir estetiškumo. Keramikinės arba akmeninės plytelės puikiai tiks tiems, kurie ieško švaros, nes tinkamai suklotų plytelių paviršius yra lengvai valomos ir dezinfekuojamas. Plyteles rinktis rekomenduojama astma sergantiems arba alergijas turintiems žmonėms, nes ant jų mažiau kaupiasi dulkės. Tokia grindų danga – geriausias pasirinkimas, kai reikia vandeniui atsparių grindų, todėl jos dažniausiai naudojamos vonioje bei virtuvėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis