Kaip pašalinti tinką, kad atidengtumėte plytas

Kai išpopuliarėjo gyvenimas loftuose, jų gyventojai pradėjo kurti kitokius interjerus, kurių detalės persimetė ir į individualius namus. Viena jų - atidengtos plytos. Plytos yra natūraliai gražios – tvirtos, paprastos ir laikui nepavaldžiai gražios – ypač kai jas papildo medinės grindys ir begalė natūralios šviesos. Nesvarbu, ar galvojate atidengti visą sieną, kaminą ar tik nedidelę nišą, tai jūsų sienai suteiks tekstūros ir intrigos, kuri, priešingu atveju, būtų tiesiog plokščia.

PATARIMAI:

Nenaudokite elektrinio įrankio, geriau viską padarykite rankomis. Plytų atidengimas nėra labai sudėtingas darbas, tačiau darbo čia bus daug, tad pasilikite tam daug laiko. Būtinai dėvėkite kaukę, pramonines stiprias pirštines bei apsauginius akinius.Kai nudaužysite tinką, atsiras daug nuolaužų ir cemento, tad būkite pasiruošę daug stiprių maišų šiukšlėms.

Ko jums reikės:

Metalinės mentelės ir kalto;
Plaktuko;
Šiukšlių maišų nuolaužoms;
Metalinio šepečio;
Akrilinio hermetiko.

Kaip sužinoti, ar po tinku yra plytų mūras?

Norėdami tai patikrinti, nudaužykite šiek tiek tinko už radiatoriaus ar elektros lizdo.

Kaip sužinoti, kad už tinko esančios plytos yra ganėtinai geros būklės?

Ne visos atidengtos plytos būna gražios, iš tiesų, daugelis nėra skirtos demonstravimui. Dažnai statytojai pasilikdavo geriausias plytas eksterjerui, o vidines sienas statydavo iš nuolaužų! Taisyklė paprasta, kuo anksčiau yra pastatytas jūsų namas, tuo geresnės bus plytos. Nepamirškite, kad jei atidengsite plytas, kurios yra oranžinės arba pažeistos, visada galite jas nudažyti – balta ir pilka spalvos tam puikiai tinka. Būtinai naudokite gruntą ir tinkamus mūrui dažus.

Kaip paruošti kambarį?

Tinko nudaužymas yra labai nešvarus darbas, tad skirkite tam laiko ir tinkamai paruoškite kambarį. Grindis padenkite plastikine danga, kad darbuotumėtės sandarioje aplinkoje, nes tai apsaugos likusius namus nuo dulkių. Taip pat apklijuokite ir duris, kuriomis naudotis nebūtina, nes taip irgi apsaugosite namus nuo dulkių sklaidos.

Elektriniai įrankiai ar rankų darbas. Ką rinktis?

Norėdami pagerbti šimtametes sienas, su plaktuku ir kaltu turite darbuotis atsargiai ir metodiškai. Kai kurie žmonės renkasi kūjinį perforatorių, tačiau nepamirškite, kad jis gali pažeisti plytas.

Kaip pradėti tinko nudaužymą?

Pradėkite nudaužydami skylę viršutiniame srities, kurią norite atidengti, kampe. Plaktuku ir kaltu darbuokitės žemyn, švelniai nudauždami po nedidelį tinko gabalėlį. Plytos gali nebūti visiškai vienodos, tad jei pajusite pasipriešinimą, nenaudokite jėgos, o pamėginkite kalti kitokiu kampu, kad nepažeistumėte plytos. 

Kaip nudaužyti tinko gabalėlius, kurie tvirtai laikosi?

Nudaužykite juos maksimaliai arba pamėginkite apipurkšti juos vandeniu, kad tinkas suminkštėtų ir dar kartą pabandykite jį nudaužyti.

Kaip nuvalyti plytas?

Pirmiausia siurbliu nuvalykite paviršių nuo purvo ir nuolaužų. Tada pradėkite valyti plytas su metaliniu šepečiu ir lygiomis dalimis sumaišyta muilo ir druskos pasta. Šveiskite švelniai, kad nepažeistumėte cemento skiedinio. Kai pabaigsite, nuplaukite plytas vandeniu ir nudžiovinkite senu rankšluosčiu.

Kaip užsandarinti plytas?

Yra plona riba tarp kaimiškai atrodančių ir blizgančių plytų, tad rinkitės vandeninį permatomą matinį arba pusiau blizgų akrilinį hermetiką. Nesirinkite blizgaus varianto, nes tada plytos per daug blizga ir atrodo dirbtinės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis