Kaip paruošti namus remontui?

Pavasaris daugeliui reiškia atsinaujinimą – neatsitiktinai šiuo metu laiku daugelis planuoja namų remontą. Tačiau apsiginkluoti teptukais, dažais ir grąžtais nepakanka – krupštus pasiruošimas remontui yra daugiau nei pusė viso darbo.

Kapitalinis buto remontas: svarbiausi žingsniai ir įstatymai

Tikriausiai nerasime tokio, kuriam nors kartą gyvenime neteko susidurti su kapitaliniu buto ar namo remontu. Dažnai tenka girdėti, kad darantiems buto renovaciją ar rekonstrukciją buto remontas tampa žodžio „katastrofa“ sinonimu ar dar blogiau. Šią vadinamąją „katastrofą“ padeda išgyventi ir palengvinti nuoseklumas ir pasiruošimas numatomam buto remontui.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Kapitalinis buto remontas: svarbiausi žingsniai ir įstatymai

Kaip pašalinti keramines grindų plyteles

Jei kažkada manėte, jog plytelėmis išklotos grindys yra patogu, gražu, tačiau dabar jau pabodo tas vaizdas, o ir pačios plytelės susidėvėjo, suskilinėjo – laikas jas pakeisti. Žinoma, galima tiesiog ant jų sukloti laminatą ar “plaukiojančias” medines grindis, bet, jei norite tikrai kokybiškų kietmedžio grindų, geriausia plyteles pašalinti. Tai nebus taip labai lengva, bet, laikantis kelių taisyklių, viską yra įmanoma padaryti.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Kaip pašalinti keramines grindų plyteles

Nelygus grindų pagrindas? Išlyginkite jį

Pagrindas, ant kurio bus klojamos grindys, turi būti ypatingai lygus. Jei tuo nepasirūpinsite, grindys, nesvarbu, kuo jas bedengsite – laminatu, parketu, medinėmis lentomis, plytelėmis visuomet bus šiek tiek kreivos. Žinoma, bet kokie trūkumai visada gali būti panaikinti, tačiau viskas priklauso ir nuo to, kokio tipo nelygumai – banguotas pagrindas, nuožulnus ar tiesiog... nelygus.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Nelygus grindų pagrindas? Išlyginkite jį

Sienų lyginimas: ką daryti, jog kreivos sienos nebūtų bėda

Labai dažnai, kuomet susiruošiame remontuoti savo būstą, prisireikia išlyginti sienas. Deja, ne visada atsiranda lygus paviršius, pagal kurį galima būtų pamatuoti. O kartais šeimininkas sugalvoja viską perdaryti nuo pat pradžių, išlyginti visas sienas.


© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Sienų lyginimas: ką daryti, jog kreivos sienos nebūtų bėda

Patarimai, kaip paruošti lubas dažymui

Paviršiaus paruošimas dažymui sudaro didžiąją darbo dalį - tai tiesa, kurią nuolat kartoja dažymo ekspertai. Neabejotina, kad tai jau girdėjote ne kartą. Tačiau ar žinote, kaip tai atlikti tiksliai?

© Fotolia nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Patarimai, kaip paruošti lubas dažymui

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis