Kaip pakeisti pažeistą plytelę

Keisti vieną ar kelias plyteles prisireikia ne šiaip sau - dažniausiai tokiu atveju jos būna įskilusios, subraižytos ar kitaip pažeistos. Tai padaryti nebus sunku, jeigu būsite kruopštūs ir tvarkingi.

Vienas pirmųjų patarimų prieš imantis bet kokių darbų būtų susirasti atliekamų plytelių. Greičiausiai teks nusiminti, jei po grindų klojimo darbų tokių nepasilikote  - daugelis plytelių kolekcijų parduotuvėse yra gana dažnai atnaujinamos, todėl netikėtai prireikus vienos ar dviejų galite geriausiu atveju rasti panašių, tačiau ne identiškų.

Todėl prisiminkite patarimą, kuriuo vadovaujasi visi atsakingi keramikinių plytelių dangos savininkai - kai perkate plyteles, pasirūpinkite, kad jų būtų 5-10 % daugiau nei numatytas plotas. Tai svarbu tokiems atvejams kaip šis.

Pirmas žingsnis: sudaužykite pažeistas plyteles

Darbui naudokite apsauginius drabužius – pirštines bei apsauginius akinius. Naudodami mūro grąžtą tiesia linija išgręšite kelias skyles (3 ar 4) pažeistos plytelės kampe. Bakstelėkite plaktuku išilgai padarytų skylių, kad sutrupintumėte plytelę.

Pastaba: Būkite atsargūs ir nedaužkite per stipriai, kadangi taip galite pažeisti greta esančias plyteles.

Antras žingsnis: pašalinkite plytelę

Naudodami medienos kaltą ir plaktuką iškalkite ir pašalinkite plytelės kampą. Atlaisvinę kampą galite pradėti visos likusios plytelės ardymą, tik įsitikinkite, kad su plytele pašalinote ir visą skiedinį, esantį aplink.

Trečias žingsnis: Sutvarkykite darbo vietą

Naudodami kaltą nuo grindų nuskuskite sudžiuvusius klijų likučius. Įsitikinkite, kad klijų neliko - bet kokie nelygumai gali būti užsilikusių klijų likutis. Paruoškite vietą naujai plytelei nuvalydami visas dulkes bei nuolaužas.

Ketvirtas žingsnis: įdėkite naują plytelę

Įdėkite naują plytelę į vietą, kad įvertintumėte, kiek klijų reikės naudoti. Aukščio skirtumas tarp naujos plytelės ir aplink ją esančių parodys, kiek klijų jums reikės naudoti, kad visos plytelės būtų viename lygyje. Išimkite plytelę ir pripilkite šiek tiek klijų. Dantyta mentele išlyginkite klijų sluoksnį, įsitikinkite, kad jų pakliūva į visas skyles bei kampus. Palengva įstatykite plytelę į vietą.

Penktas žingsnis: Užpildykite tarpus

Glaistikliu užtepkite ir paskleiskite klijus ant plytelės paviršiaus, kad šie užpildytų tarpus, supančius plytelę. Klijų perteklių nuvalykite drėgna kempine ar skuduru. Prieš lipdami ant plytelės įsitikinkite, kad klijai tinkamai sudžiuvo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis