Kaip nesunkiai apsukti duris

Kartais namuose žymiai patogiau būtų, jei durys būtų pritvirtintos kitoje pusėje. Apžiūrėję savo duris, galite pastebėti, kad tai padaryti visai įmanoma. Šią "operaciją" lengviausia atlikti su medinėmis dažytomis durimis, kadangi po to jas vėl galite nudažyti, taip paslėpdami bet kokius pėdsakus.

Yra keli būdai, kaip tai galima padaryti. Ko gero lengviausia tai atlikti vadovaujantis šiais žingsniais:

Išimkite durų staktoje ir duryse esančius vyrius. Bus lengviau, jei po durimis pakišite pleištą, kuriam teks durų svoris.

Vietas, kuriose buvo pritvirtinti vyriai, užmaskuokite taip:

1. Išpjaukite medienos juostelę, kurios dydis atitiktų tos vietos, kurioje buvo pritvirtinti vyriai, dydį. Patepkite ją medienos klijais ir prispauskite reikiamoje vietoje. Kai medis išdžius, nušveiskite dažus.

2. Tiesiog užtepkite geros kokybės medienos epoksidinės dervos glaistu, tada nušveiskite ir nudažykite.

Apsukite duris horizontaliai 180 laipsniu, kad durų rankena atsidurtų kitoje pusėje.

Reikės išimti durų skląstį ir apsukti jį 180 laipsniu. Tam reikės atsukti vieną iš rankenų ir išimti jos centrinę ašį. Dabar galėsite atsukti skląstį, apsukti jį ir vėl prisukti.

Įdėkite ašį ir susukite rankenas taip, kaip jos buvo.Dabar galite pakabinti duris ant vyrių kitoje pusėje.

Būtina suprasti! Nauja vyrių vieta ant durų bus beveik toje vietoje, kur buvo senieji, tačiau ant kitos durų briaunos. Kai pritvirtinsite vyrius, reikės užmaskuoti ankstesnę vyrių buvimo vietą – rinkitės vieną iš dviejų aukščiau aprašytų metodų.

Kitoje durų staktos pusėje pritvirtinkite skląsčio plokštelę, o ankstesnėje jos vietoje paliktą skylę paslėpkite medienai skirtos epoksidinės dervos glaistu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis